L'alcalde de Terrassa allunya el fantasma del confinament: «No el tenim a l'horitzó»

La decisió de Salut de realitzar cribratges massius al Vallès està tenint una gran acceptació entre la ciutadania

Diverses persones, unaasseguda en una terrassa, a Castelldefels
L'alcalde de Terrassa veu poc probable un confinament a la ciutat | cedida

L'alcalde de Terrassa, a la comarca del Vallès Occidental, Jordi Ballart, no creu que els resultats del garbellat massiu de coronavirus que està realitzant la Conselleria de Salut de la Generalitat a la ciutat obliguin a tancar als veïns a les seves cases: «No tenim un confinament en l'horitzó». En declaracions a RAC 1, ha declarat que Terrassa està en el nivell 2 d'alerta pel coronavirus que marca la Conselleria de Salut, mentre que el confinament domiciliari es planteja en el nivell 5: «Seria difícil arribar fins aquí en pocs dies».
 

L'alcalde de Terrassa veu poc probable retrocedir a un confinament a la ciutat

«Podria ser que, a partir dels resultats d'aquestes proves PCR, la Conselleria decideixi passar al nivell 3, però en cap cas estaríem en el 5», i ha afegit que l'objectiu de l'anàlisi és evitar la propagació del virus. La situació «no és d'alerta», ja que actualment hi ha 24 persones en els dos centres hospitalaris de la ciutat --lluny de les 600 de principis d'abril--, però està preocupat pel repunt dels últims deu dies.Sobre la resposta ciutadana al garbellat massiu, ha tingut una «sorpresa positiva»: 925 persones han participat en l'anàlisi el divendres, i ha opinat que la xifra augmentarà per la difusió feta en les xarxes socials. Quant a la franja d'edat que pot participar --de 15 a 45 anys--, ha dit que les dades de la Conselleria de Salut van determinar que hi havia més «casos positius asimptomàtics entre aquestes edats».

El risc de rebrot a la ciutat se situa en 105,17

Salut està fent aquesta setmana cribratges a Ripollet, Sabadell i Terrassa davant l'augment de casos detectats en algunes zones. A Sabadell, on els tests massius van començar aquest dijous en dues carpes, s'han registrat 2.289 casos confirmats per PCR de l'inici de la pandèmia (21 més que en el darrer balanç) i amb un total de 2.697 comptant totes les proves. 359 persones han mort en aquesta ciutat des de l'inici de la pandèmia. Baixen en 24 hores tant el risc de rebrot –que ara és de 142,81- com la Rt, d'1,03.A Terrassa, on el cribratge començava aquest divendres, el risc de rebrot ha passat de 105,17 -del 22 al 28 de juliol- a 239,60 -del 29 de juliol al 4 d'agost-. La Rt és d'1,80. El nombre total de casos confirmats per PCR des de l'inici de la pandèmia és de 2.025 (+67), 2.412 amb totes les proves. 263 han mort des de l'inici de la pandèmia en aquesta ciutat.


Comentaris

envia el comentari