La Policia Local de Palafrugell comença a retirar tovalloles de les platges del municipi

La mesura pretén «evitar abusos» i permetre una major rotació de banyistes

Un policia local retirant una de les tovalloles de la platja de Palafrugell
La Policia Local de Palafrugell ha començat a retirar tovalloles de les platges per deixar espai als banyistes | Cedida

La Policia Local de Palafrugell ha començat a retirar les tovalloles de les platges que ocupaven espai de bany, i feia més de 30 minuts que estaven sense el propietari al costat. La mesura pretén «ser just» amb aquells usuaris que sí que gaudeixen del mar i, al mateix temps, fomentar la rotació a les vuit platges de la localitat.

La majoria dels banyistes estan «a favor» de la mesura, ja que permet «evitar abusos» dels qui només pretenen guardar lloc, mentre que el consistori destaca que fomenta la rotació de persones. I és que cal tenir en compte que les de Palafrugell són platges petites que al migdia ja han omplert l'aforament. De fet, en els darrers sis caps de setmana els agents cívics les han hagut de tancar per excés de persones.

L'Ajuntament de Palafrugell va advertir que retiraria les tovalloles

L'Ajuntament de Palafrugell ja va advertir que requisarà qualsevol estri que porti més de mitja hora sense el seu propietari al costat. D'aquesta manera, es vol incentivar la rotació de banyistes i posar fi a polèmiques sorgides arran de la conducta d'alguns usuaris que deixaven la tovallola i altres estris per ocupar l'espai. La normativa, que va entrar en vigor aquest mateix divendres, s'aplica a tots els nuclis costaners de Palafrugell: Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu, i s'afegeix a les que ja es van fer expressament per tal d'evitar contagis per la Covid-19, com la restricció d'aforament o el manteniment de les distàncies.

Per tal d'informar d'aquesta novetat als banyistes, el consistori ha col·locat panells informatius a totes les platges. Unes platges que cada cap de setmana s'han de tancar per excés d'aforament. De fet, en algunes d'elles fins i tot es formen cues de banyistes esperant que d'altres surtin per poder entrar. La realitat, però, és que en els darrers dies, algunes persones deixaven els estris al seu espai per anar a fer d'altres coses i mantenir el lloc, una conducta comportarà la intervenció de la tovallola o els estris.


Les platges que compten amb el control d'accés i de les quals es pot consultar la seva disponibilitat a l'aplicació són les següents: Tamariu, amb una capacitat per a 866 persones; Llafranc amb 1.318 places i a Calella de Palafrugell, el Canadell amb capacitat per a 639 persones; el port de Malaspina amb 80 places disponibles, la platja d'en Calau que té un total de 77 places; La platgeta amb capacitat per a 42 persones; el Port Bo, que té 35 places i finalment el Port Pelegrí que té una capacitat per a 243 persones.


Comentaris

envia el comentari