Marín reclama «extremar precaucions» després que els casos a l'Hospitalet pugin a 107

L'alcaldessa explica que el «rebrot» es concentra sobretot als barris de la Torrassa, Collblanc i la Florida

Coronavirus 2020
Salut està molt pendent de la situació a l'Hospitalet de Llobregat. | ACN

L'Hospitalet de Llobregat ha passat en una setmana de tenir 30 casos confirmats de covid-19 a al ciutat a 107. L'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, ha alertat d'aquest «rebrot» i ha fet una crida a la població a «extremar les precaucions» seguint les mesures sanitàries d'ús de la mascareta, respectar la distància social i rentat de mans constant.

Aquest «repunt» es concentra sobretot als barris de la Torrassa, Collblanc i la Florida, tot i que també ha explicat que hi ha algun cas a Pubilla Cases. A la Torrassa, els casos de coronavirus s'han multiplicat per deu respecte a fa una setmana, passant de 4 a 37 casos, amb 3 o 4 brots familiars, tres positius nous en una residència i casos aïllats. Segons Salut, les cadenes estan controlades.

Gran preocupació també a Lleida

Mentrestant, a Lleida, el responsable de les plantes covid-19 a l'Hospital Arnau de Vilanova, el doctor José Luís Morales-Rull, ha alertat que la setmana que ve serà «crítica». En declaracions a Catalunya Ràdio, el doctor ha assenyalat que els preocupa que els casos comunitaris segueixin augmentant, i això es traslladi en un risc que posi el centre «en escac».

L'Arnau de Vilanova té 58 pacients que ocupen dues plantes, 11 dels quals a les sales UCI, i ja en tenen preparada una tercera per si fos necessària. Segons Morales-Rull, malgrat l'edat mitjana del malalt és de 60 anys, cada vegada veuen més casos de la franja que va dels 48 als 55. Ingressos de joves d'entre 15 a 25 no en tenen, però alerta que són «vectors de transmissió».

«No estem saturats, però estem buscant l'equilibri i preparats per ampliar la capacitat», ha assenyalat aquest dissabte el doctor José Luís Morales-Rull. El responsable mèdic ha explicat que el creixement de casos que s'esperava de cara a dilluns, ja es va veure dijous. «Això ens ha fet tornar a calcular les nostres expectatives, i ara hem de veure si el nivell de casos s'estabilitza o ens ficarà en problemes», ha subratllat. «Dubto que hi hagi una baixada en el nombre de casos, el risc és que el repunt porti problemes», ha afegit.


Comentaris

envia el comentari