El Govern ha suspès els ingressos i les visites a totes les residències de les regions sanitàries de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha explicat que el seu departament i el de Salut han aprovat una instrucció per ampliar les restriccions que des de dissabte passat ja estava en vigor a les residències del Segrià a tots els centres de les dues regions.
El Homrani ha dit que es tracta d'una mesura «preventiva» per protegir «els col·lectius més vulnerables» a la covid-19. Així, no hi podrà haver ingressos ni visites excepte si són per una urgència o estan justificades, i es faran unitats de convivència per assegurar internament el control de les relacions entre els usuaris.
Els Mossos fan girar cua un miler de vehicles que volien entrar o sortir del Segrià la primera setmana de confinament
Els Mossos d'Esquadra han fet girar cua un miler de vehicles en la primera setmana de confinament perimetral del Segrià; entre 150 i 200 vehicles cada dia. Els agents han denunciat un ciutadà per desobediència perquè volia marxar de la comarca i han aixecat diverses actes per incompliment de la resolució d'Interior del 4 de juliol. Segons ha explicat el cap de l'àrea regional de Trànsit de Ponent, Damià Larriba, les actes «s'han fet més a nivell de conscienciació que sancionador».
L'excusa més utilitzada pels conductors per sortir ha estat la de motius laborals. «Alguns, però, anaven amb les maletes i l'aneguet de goma al cotxe», relata Larriba. Molts dels que intentaven entrar volien «anar a comprar», una opció que no està permesa. Els Mossos d'Esquadra han muntat 19 punts fixos les 24 hores al dia per controlar les entrades i sortides del Segrià. En alguns d'ells compten amb el suport de la Guàrdia Urbana de Lleida, la policia local d'Alcarràs i la Guàrdia Civil.
En total hi treballen entre 350 i 370 efectius cada dia i per fer-ho possible han incorporat Mossos d'Investigació o de Medi Ambient al dispositiu de Trànsit, ha explicat Larriba. A més, han hagut de readaptar serveis i reduir-ne d'altres d'ordinaris per fer aquest dispositiu. Com a reforç, també s'han incorporat al Segrià efectius de tot Catalunya excepte de Girona «perquè és el territori que està més lluny», ha destacat Larriba. El 60% dels agents que treballen en aquests dispositius són de Lleida i el 40% de la resta de Catalunya.