L'Hospitalet de Llobregat

Preocupació a l'Hospitalet de Llobregat: 107 casos en 7 dies

Hi ha diversos brots familiars, tres positius en una residència i casos aïllats, però les cadenes estan controlades

El barri de la Torrassa de l'Hospitalet de Llobregat ha registrat un augment de casos de covid-19 en els últims set dies, passant de tres casos a una quarantena. Aquest augment ha estat provocat per diversos brots familiars, tres positius nous en una residència i per casos aïllats.

Les cadenes, controlades

Segons fonts del Departament de Salut, però, ara per ara les cadenes estan controlades. Des del Departament es demana que s'extremen les precaucions d'higiene de mans, distància de seguretat i ús de la mascareta. Salut està en contacte permanent amb l'ajuntament de la ciutat, a qui preocupa la velocitat amb què han augment els contagis en aquesta zona.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha encapçalat aquest dissabte al matí una reunió per fer seguiment de l'evolució de la covid-19 a Catalunya. La trobada al Palau de la Generalitat també ha comptat amb la participació del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i dels consellers Meritxell Budó, Miquel Buch, Alba Vergés i Teresa Jordà. La reunió es produeix just una setmana després de la decisió del Govern de confinar perimetralment la comarca del Segrià

Barcelona adapta el clavegueram a l'emergència climàtica

En un altre ordre de coses, l'Ajuntament de Barcelona preveu renovar el sistema de drenatge i clavegueram per adaptar-se a la situació d'emergència climàtica. Per fer-ho, ha presentat un pla a molt llarg termini amb 1.400 MEUR en inversions. S'executaran 175 milions cada 10 anys. El nou Pla Director Integral de Sanejament replanteja la infraestructura per donar resposta a variables com l'augment de la temperatura, la menor disponibilitat d'aigua, més inundacions derivades de l'increment de la freqüència de fenòmens torrencials i el retrocés de les platges. Les actuacions permetran reduir en un 50% els riscos en futurs escenaris de pluges. S'estima que es podran estalviar 55 MEUR cada any pels danys que s'evitaran.

Aquest pla considera les projeccions de canvi climàtic en el model de precipitacions; integra models hidrològics, d'inundació i marítims, i inclou solucions de sistemes urbans de drenatge sostenible. Els models predictius de pluja constaten un increment de la freqüència dels fenòmens torrencials, en concret un augment del 17% de la intensitat de la pluja en episodis amb període de retorn de 10 anys, és a dir, fenòmens de pluja que es produeixen a Barcelona un cop cada 10 anys.

El nou pla projecta una sèrie d’impactes derivats d’aquests episodis, per inundacions o abocaments, que poden afectar de forma transversal la ciutat: a veïns i veïnes, a l’espai públic, comerços o vehicles, danys ambientals o a les platges.