Diversos passatgers aïllats a Galícia per un autobús que va arribar de Madrid amb un contagiat

S'estan controlant els contactes de la persona que es troba en estat greu

Dues persones esperant un autobus amb mascaretes
El passatger va arribar des de Madrid i va ingressar a les poques hores a l'UCI. | EuropaPress

El conseller de Sanitat de la Xunta de Galícia, Jesús Vázquez Almuiña, ha informat aquest divendres, 10 de juliol, que el pacient arribat amb autobús de Madrid a Vigo «està greu». Segons expliquen fonts sanitàries a Europa Press, hi ha 13 viatgers dels 40 que venien al bus que es troben en quarantena en relació amb aquest cas. L'home és un veí de Vigo que portava 15 dies a Madrid i que va tornar en autobús.

Per la seva banda, Almuiña, que ha desitjat que «es curi com més aviat millor» i ha declinat «culpabilitzar el pacient en situació greu», ha insistit en la importància de «controlar» els contactes. A més, ha incidit que aquesta persona «va anar molt ràpidament a l'hospital».

Preocupació pels casos importats

«Ens preocupa perquè va venir de Madrid», ha afirmat el conseller en relació a aquest pacient a l'UCI a Vigo. Per això, sobre els casos importats, hademanat a Sanitat Exterior que «s'informi que va a Galícia una persona» amb símptomes per «fer-li una enquesta» i avaluar el cas.

Sobre el paper de Sanitat Exterior, ha destacat el conseller que li han demanat la signatura d'un conveni per a l'intercanvi d'informació en aquest sentit, sobre el que també han «parlat amb les autoritats portugueses» per poder disposar d'aquesta informació per part de totes les persones que es desplacin procedents de Porto i Lisboa. «Espero que es faci aviat», ha sentenciat.

Almuiña ha apel·lat al fet que «qualsevol persona que arribi a Galícia» amb símptomes de COVID i no tingui un metge assignat a la Comunitat gallega que truqui a el telèfon habilitat per la seva conselleria, el 881 00 20 21, perquè se li assigni un, se li realitzi l'enquesta epidemiològica i, en cas de ser necessàries, se li indiquin les proves corresponents.

L'experiència de Galícia

A més, ha posat en valor l'«experiència» de Galícia en la gestió de casos de coronavirus des de l'inici de la pandèmia. «És un gran avantatge», ha ressaltat. El conseller ha insistit que el «preocupen» les persones que arriben «en avió a Barajas, Porto i Lisboa» procedents de zones de risc pel coronavirus  COVID-19 i es traslladen a Galícia.


Comentaris

envia el comentari