El positiu per Covid d'una parella de turistes obliga a aïllar el personal d'un hotel i un restaurant de Roses

Tots els empleats han donat negatiu i només s'ha hagut d'aturar puntualment l'activitat en un dels establiments

Un voluntari de Proactiva Open Armas realitza un test ràpid de Covid-19 a un treballador sanitari de la residència geriàtrica Redós de Sant Pere de Ribes, al Garraf, el 30 d'abril del 2020
Els empleats que van tenir contactar amb els turistes infectats van ser aïllats i se'ls va fer la prova PCR. | CatalunyaDiari

Una parella de turistes francesos ha donat positiu per coronavirus i ha obligat a fer les proves PCR a diversos treballadors d'un hotel i d'un restaurant de Roses, a la comarca gironina de l'Alt Empordà. Segons fonts consultades per l'ACN tots els empleats que es van sotmetre a les proves diagnòstiques han donat negatiu.

El matrimoni va arribar a Roses el passat dissabte 4 de juliol. Després d'allotjar-se en un dels hotels de la localitat costanera, van anar a sopar a un restaurant del municipi gironí. Va ser l'endemà quan la parella de turistes francesos va començar a notar símptomes compatibles amb la malaltia i va decidir tornar el mateix diumenge al seu país.

Un cop a terres franceses, la parella va anar a un centre sanitari per tal de fer-se la prova PCR que va donar positiu per coronavirus. Va ser aleshores quan es van posar en contacte amb l'hotel on es van allotjar i amb el restaurant on van sopar per advertir de la situació, per tal que prenguessin les mesures oportunes.

Proves PCR i aïllament pels possibles contactes

En el moment en què es va tenir coneixement del cas, els dos establiments van aplicar els protocols de seguretat establerts i van aïllar les persones que van estar en contacte amb la parella per tal d'evitar contagis, en cas que algun treballador s'hagués infectat.

Aquesta situació ha obligat el restaurant a tancar de manera puntual, ja que es tracta d'un establiment petit i amb només cinc empleats, i tots els treballadors han hagut de passar les proves. Per altra banda, en el cas de l'hotel, l'activitat va seguir de manera habitual un cop aïllats els treballadors que eren possibles contagis.

Un cop fetes les PCR a tots ells, tant els del restaurant com els de l'hotel el resultat ha estat negatiu, fet que permetrà als empleats tornar a l'activitat demà dissabte. Les mesures de seguretat tant de l'hotel com del restaurant van evitar que la parella infectés al personal dels dos establiments.


Comentaris

envia el comentari