Imatge d'arxiu del municipi d'Alcarràs

Alcarràs té 400 persones en confinament domiciliari

La Policia Local s'encarregarà de comprovar que es respectin les mesures

Situació descontrolada a Alcarràs per un brot de coronavirus. Uns 400 habitants de la població lleidatana es troben en confinament domiciliari després d'un augment destacat dels casos. És, doncs, una de les conseqüències de l'elevat volum de contagis registrats en els darrers dies, sobretot entre alumnes i personal de l'Institut d'Alcarràs.

L'alcalde de la localitat, Jordi Janés, ha assegurat aquest divendres que la Policia Local s'encarregarà de comprovar que es respectin els 400 confinaments decretats. I més, tenint en compte que el mateix Ajuntament ja va assenyalar que l'inici del brot s'havia produït per algunes no respectar algunes de les normes bàsiques i tenir «conductes irresponsables» com no portar mascareta.

De totes maneres, Janés ha volgut recordar que, malgrat tenir «unes 400 persones en confinament domiciliari, ens hem d'esperar el resultat de les proves PCR», ja que encara no es coneix si tots els casos són positius. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Alcarràs extrema les precaucions

Aquest dissabte es realitzarà un cribratge per conèixer l'abast real del brot. Mentrestant, l'Ajuntament ha apostat extremar les precaucions i, a banda del confinament domiciliari de 400 veïns, també s'ha decidit tancar els parcs infantils, limitar el funcionament de la biblioteca municipal i incrementar la vigilància per part de la Policia Local dels espais comunitaris de reunió.

Trobades sense mascareta

Totes aquestes mesures s'han pres després de veure com es descontrolava la situació a l'Institut d'Alcarràs. Dijous, l'Ajuntament anunciava que «la meitat dels grups d'ESO i Batxillerat» estaven confinats i asseguraven que «ens hem assabentat d'un excés de trobades socials en les quals, a més, no s'han respectat normes tan bàsiques ara com dur mascareta. Insistim, aquest ha estat l'origen de confinament d'alguns grups de tercer i quart d'ESO».

A més, l'Ajuntament explicava que van assistir a classe «joves que han tingut símptomes, o bé, que tot i estar pendents dels resultats d'una PCR o tenir contacte directe amb un familiar que presenta símptomes sense encara resultat de la PCR, venen a l'institut tot posant en perill els seus companys, el professorat i, en segon pla, l'aprenentatge presencial».

Per aquest motiu, afegien, «si ens hem decidit a fer-vos arribar aquest comunicat és perquè cal que tot l'entorn d'aquests joves fem pedagogia de la importància de respectar les recomanacions del Departament de Salut».