YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Argimon avisa que és una «prioritat» vacunar tots els professionals sanitaris

Ha demanat «acabar amb les temptacions de fer demagògia» sobre si s'han de vacunar comandaments, personal d'administració i serveis o altres col·lectius «essencials per al funcionament dels centres»

Josep Maria Argimon, el secretari de Salut Pública, en roda de premsa
Josep Maria Argimon, el secretari de Salut Pública | ACN

Vacunar absolutament tots els professionals dels centres assistencials. Així de clar s'ha mostrat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Això inclouria, doncs, els comandaments, el personal d'administració i serveix o qualsevol altre col·lectiu «essencial per al funcionament dels centres» en qüestió.

En una carta enviada al col·lectiu sanitari, Argimon ha recordat que evitar que el virus «entri per la comunitat» als centres assistencials és una «prioritat», ja que això protegiria pacients i professionals de possibles brots. En aquest sentit, el secretari de Salut Pública ha recordat que administrar el vaccí a tots els professionals dels centres s'ha de fer «el més ràpid possible, començant pels de primera línia».

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Argimon ha volgut deixar clara aquesta qüestió per «acabar amb les temptacions de fer demagògia» sobre si els comandaments o altres col·lectius que treballen en centres han de ser vacunats. A més, també ha volgut transmetre un missatge de confiança als professionals involucrats en la campanya de vacunació. «Tinc confiança que tothom està aplicant el millor criteri possible a cada moment per obtenir la tan desitjada immunitat als centres sanitaris, de la mateixa manera que ho estem fent també a les residències», afirma.

Bombers i policies es vacunaran «com més aviat millor»

El conseller Miquel Sàmper ha recordat aquest divendres la seva aposta per subministrar el vaccí «com més aviat millor» a tots membres dels cossos de seguretat i d'emergències de Catalunya, ja que la seguretat «és un bé essencial que cal garantir, protegint els que el garanteixen» . El titular d'Interior, a més, ha assegurat que el Departament de Salut també comparteix aquesta necessitat i que, per tant, tots dos departaments ja estan treballant amb aquest objectiu. En un article a 'La Vanguardia', Sàmper defensa la seva postura «per evitar riscos personals per als professionals i per als ciutadans, i també com a garantia de manteniment del servei, especialment en la situació de dèficit crònic d'efectius que patim».


Comentaris

envia el comentari