YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern ho acaba confirmant: El grup a Catalunya que es vacunarà «com abans millor»

Les conselleries de Salut i Interior treballen amb l'objectiu de vacunar policies i bombers

Una sanitària calcula la dosi d'una vacuna contra la Covid-19, a Tarragona
La segona dosi de la vacuna és la que genera immunitat set dies després de la injecció | Laia Solanellas

La campanya de vacunació continua en marxa. Segons les últimes dades, 168.160 persones han rebut la primera dosi a Catalunya, mentre que 3.769 ja han rebut la segona. Així doncs, ja s'està mirant de coordinar les pròximes fases de la campanya i concretar els ciutadans que s'hi podran acollir. En aquest sentit, i centrats en Catalunya, una de les opcions que hi ha sobre la taula és prioritzar la vacunació tots membres dels cossos de seguretat i d'emergències de Catalunya.

El conseller Miquel Sàmper ha deixat clara la seva aposta per subministrar el vaccí «com més aviat millor» a policies i bombers, ja que la seguretat «és un bé essencial que cal garantir, protegint els que el garanteixen» . El titular d'Interior, a més, ha assegurat que el Departament de Salut també comparteix aquesta necessitat i que, per tant, tots dos departaments ja estan treballant amb aquest objectiu. En un article a 'La Vanguardia', Sàmper defensa la seva postura «per evitar riscos personals per als professionals i per als ciutadans, i també com a garantia de manteniment del servei, especialment en la situació de dèficit crònic d'efectius que patim».

Més d'un milió de vacunats a l'estat

A Espanya ja s'ha vacunat a aproximadament un milió de persones a la primera fase. Segons el pla del govern, en aquesta fase es prioritza als residents dels centres de gent gran i al personal sanitari i sociosanitari, incloses les persones que s'encarreguen de la cura de persones vulnerables a casa seva. Quan aquesta part de la població estigui vacunada, es passarà a la segona fase, prevista per al mes de març, que inclou als majors de 64 anys i persones dependents i amb malalties de risc.

Després d'aquests grups, el llistat inclou, per ordre, als grups de població que viuen o treballen en entorns tancats, els vulnerables per la seva situació econòmica, els treballadors essencials, el personal docent, la població infantil, adolescents i joves majors de 16 anys, població adulta, residents en zones amb brots, embarassades i seropositius.

El govern ha establert aquest ordre, però no ha detallat la data exacta en què es vacunarà cada grup. Això dependrà del ritme de vacunació en cada comunitat autònoma i de la disponibilitat de les vacunes a Espanya. No obstant això, pots fer-te una idea de la data en què et tocarà vacunar-te amb una nova eina.

Hi ha una calculadora que, omplint les dades bàsiques, et diu el dia en què podràs vacunar-te contra la Covid-19. Tal com s'especifica a la pàgina web, «aquesta calculadora estima la teva posició a la cua per rebre la vacuna contra la Covid-19 a Espanya» i està basada «en la llista de grups prioritaris publicats pel govern espanyol».


Comentaris

envia el comentari