Alcarràs continua d'enhorabona. La pel·lícula de Carla Simón continua fent història i ara ha estat una des les escollides per l'Acadèmia del Cine espanyol per iniciar la carrera als Oscars. Si és seleccionada, serà històric: seria la segona pel·lícula de parla catalana (després de 'Pa Negre', d'Agustí Virallonga) que s'envia a Los Àngeles.
Les altres dues pel·lícules enviades a Hollywood són "As bestas", de Rodrigo Sorogoyen, i "Cinco lobitos", dirigida per Alauda Ruiz de Azúa i protagonitzada per Laia Costa.
Alcarràs, ja a plataformes
‘Alcarràs’ va fer divendres passat el salt a les plataformes audiovisuals. La pel·lícula de Carla Simón es podrà veure a Prime Video, Filmin, iTunes, Movistar Plus+, Vodafone, Orange, Google Play i Rakuten.
La cinta, que suma 365.000 espectadors a les sales de cinema espanyoles i més de 2,2 milions recaptats a taquilla, s’ha estrenat recentment al Sarajevo Film Festival, als cinemes d’Alemanya i Holanda i la setmana que ve arriba a Grècia i properament al New York Film Festival. En declaracions a l’ACN, el director editorial i cofundador de Filmin, Jaume Ripoll, afirma, respecte l’èxit d’’Alcarràs’, que «l’èpica de la quotidianitat és més rellevant pels espectadors d’avui que la falsa èpica dels ordinadors» i els efectes especials.
La pel·lícula de Simón arriba a diverses plataformes i una d’elles és Filmin. El seu director editorial i cofundador de la plataforma, Jaume Ripoll, celebra, en declaracions a l’ACN, que la pel·lícula arribi a Filmin poc després d’estar entre les 30 pel·lícules preseleccionades als Premis del Cinema Europeu i a una setmana que s’anunciïn les pel·lícules espanyoles preseleccionades per l’Acadèmia espanyola per anar als Oscar. També creu que serà una gran oportunitat pels espectadors que encara no l’han vista o pels que volen tornar a veure.
Ripoll afirma que ‘Alcarràs’ defuig dels prejudicis que es poden tenir vers un cinema més de personatges i contemplatiu. «Si alguna cosa ha aconseguit molt bona ‘Alcarràs’ és fer que tu com espectador formis part de la família protagonista i quan acaba el viatge tu en siguis un membre més».
Ripoll remarca que a la vegada Simón ha aconseguit que l’espectador senti que està veient una història real i que no és ficció. Creu que la directora demostra el seu talent i capacitat de risc: “’Alcarràs’ és una pel·lícula molt arriscada».