Un Sant Joan calent pendents del foc, l'alcohol al volant i el terrorisme

Els Mossos d'Esquadra desplegaran 3.000 agents per donar seguretat a les carreteres i a les festes amb més gent | Els Bombers es reforcen per un cap de setmana d'incendis

Aquest cap de setmana arriba una de les nits més festives del calendari català, la nit de Sant Joan. Serà calenta en tots els sentits. Si bé les temperatures començaran a baixar després d'aquest pic de calor de dijous i divendres, la temperatura serà de ple estiu a la majoria de comarques del país. Amb calor, sent cap de setmana i que lliga amb el primer dia de vacances de la canalla i els Jocs de Tarragona, el Sant Joan d'aquest any té un plus més de complicació pels Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat.

Des de les vuit del vespre de dissabte 23 de juny fins a les 10 del matí del diumenge 24 els Mossos d'Esquadra desplegaran arreu del país gairebé 3.200 agents, entre les unitats de Trànsit, la més nombrosa, i les unitats de seguretat ciutadana i ordre públic. A més de controlar la venda de petards i les mesures de seguretat dels espais on es desenvoluparan les revetlles, la policia catalana treballa en dues línies molt clares: evitar accidents de trànsit per culpa del consum d'alcohol i drogues i també evitar situacions de risc relacionades amb el terrorisme gihadista.

El conseller Buch i la consellera Jordà a la seu central de Bombers, a Cerdanyola.
El conseller Buch i la consellera Jordà a la seu central de Bombers, a Cerdanyola. | CatalunyaDiari.cat

 

Cal recordar que Catalunya, com la resta de l'Estat espanyol, està en nivell 4 sobre 5 pel que fa a l'amenaça terrorista. Els operatius habituals d'aquestes dates es veuen condicionats i adaptats a aquesta realitat, sobretot, en punts d'aglomeracions com en grans ciutats i a la zona de platges. En el dispositiu de Sant Joan s'hi sumaran unitats d'ordre públic de l'ARRO i de la BRIMO.