Fotografia d'una pancarta en suport de la llibertat de Pablo Hasél, el cantant de rap condemnat a presó

Aldarulls, tensió i flames en una manifestació en contra l'empresonament de Hasel

Els Mossos d'Esquadra han disparat bales de foam contra els autors dels aldarulls

La detenció del cantant de rap Pablo Hasél i la seva imminent entrada a presó ha provocat manifestacions i protestes a tota Espanya. Tant és així que a Barcelona els Mossos han disparat bales de foam contra alguns manifestants que participaven en l'acte per reivindicar la llibertat de Pablo Hasél i que els han llançat objectes, entre els quals pedres, i han cremat contenidors.

Els fets han tingut lloc al carrer de Bosch, on els manifestants han arribat després de sortir de plaça Lesseps, i que fins a aquest moment havia tingut un caire festiu. La concentració es movia enmig de càntics i reivindicacions a favor de l'artista amb una pancarta al capdavant amb la inscripció 'Llibertat Pablo Hasél'.

Quan han arribat al carrer Bosch, però, una desena d'agents impedia l'accés i alguns concentrats els han llançat objectes, entre els quals pedres. Els Mossos han respost amb les bales de foam.

Manifestació a Lleida 

Els manifestants de la concentració a favor de la llibertat de Pablo Hasel a Lleida s'han enfrontat als Mossos d'Esquadra llançant-los objectes com ampolles de vidre i pirotècnia i cremant contenidors pels carrers del centre de la ciutat. Els Mossos han respost als atacs amb salves i dispersant la concentració amb les furgonetes a gran velocitat.

Els aldarulls han tingut lloc a l'altura de la rambla Ferran. Els concentrats també s'han enfrontat a tres agents de la Guàrdia Urbana en moto, que han hagut d'abandonar els vehicles i ser rescatats per un cotxe patrulla. Una de les tres motocicletes ha sofert desperfectes greus, i les altre dues han quedat completament calcinades

A banda de cremar les motos, els Mossos d'Esquadra han explicat que els manifestants han agredit els agents del cos de seguretat local i han llançat llambordes contra la línia policial a la zona de la subdelegació del govern.