Muntatge fotogràfic d'Alec Baldwin i Halyna Hutchins, protagonistes del mortal accident al rodatge de Rust

Alec Baldwin lleva la vida accidentalment a una companya durant un rodatge

A més de la mort d'Halyna Hutchins, Joel Souza, director del 'film', va resultar ferit per l'actor mentre rodava 'Rust'

Alec Baldwin, reconegut actor de Hollywood de 68 anys, ha matat accidentalment a una companya de rodatge de la seva última pel·lícula. La directora de fotografia Halyna Hutchins, de 42 anys, ha mort aquest dijous en un accident després de rebre un tret de l'actor nord-americà amb una arma d'attrezzo.

Tot i ser d'attrezzo, l'arma estava carregada amb cartutxos de fogueig. L'actor també va ferir al director, Joel Souza, de 48 anys. Aquest va ser ingressat de forma immediata en un hospital de Santa Fe (Nou Mèxic), on està sent atès de les ferides.

El succés ha tingut lloc en ple rodatge de 'Rust', un 'western' protagonitzat i produït per Alec Baldwin. La policia va arribar al set de gravació poc després de les 14:00 (hora local) després de rebre una trucada al nombre d'emergències.

Alec Baldwin mata d'un tret a la directora de fotografia Halyna Hutchins

L'oficina del xèrif de Santa Fe ha exposat que Baldwin va ser la persona que va fer els trets amb una arma amb cartutxos de fogueig. El luctuós accident ha estat alhora confirmat per un portaveu de l'intèrpret i no s'han ofert més dades.

«Segons els investigadors, sembla que l'escena filmada involucrava l'ús d'una arma d'attrezzo quan aquesta va ser descarregada», així va expressar-se Juan Ríos, de l'oficina de la policia a la premsa de Santa Fe.

La policia està preguntant quin tipus de projectil va provocar les lesions mortals a la directora de fotografia Halyna Hutchins. Després de l'accident, Hutchins va ser portada en helicòpter a un hospital, però va morir abans d'ingressar al centre de la Universitat de Nou Mèxic a la ciutat d'Albuquerque.

Primer pla d'el personatge
Alec Baldwin, en una foto d'arxiu | Agències

«Rebem les devastadores notícies d'aquesta tarda», ha verificat la secció 600 del Sindicat Internacional de Cinematògrafs en informar de la mort de la dona.

«Els detalls no són clars fins aquest moment, però estem treballant per saber més i donem suport una investigació profunda d'aquest esdeveniment tan tràgic. És una pèrdua immensa», va afirmar en una nota el president de la secció, John Lindley.

La morta fotògrafa es va graduar a l'American Film Institute el 2015 i va ser nomenada en 2019 una de les cineastes més prometedores en el seu treball específic.

Suspenen el rodatge de 'Rust' després de la mort de la directora de fotografia

El rodatge de 'Rust' ha estat suspès fins d'aquí a unes setmanes. La pel·lícula estava sent rodada al Rancho Bonanza Creek, un mític set d'enregistraments a sud de la ciutat de Santa Fe.

Després de l'accident mortal, no hi ha hagut detencions ni s'han presentat càrrecs en contra d'Alec Baldwin. La premsa d'aquell lloc revela que l'actor va ser vist plorant després de declarar com va succeir aquest terrible incident.

Escena de l'rodatge i foto de el director
El director Joel Souza també va resultar ferit per Alec Baldwin | Catalunya Diari

El conegut actor va produir per a Joel Souza, que també va resultar ferit, la seva pel·lícula de 2019, 'Crown Vic'. El director, de l'òpera prima realitzada l'any 2010, va escriure el guió de 'Rust', ambientada al Kansas de finals de segle XIX.

Baldwin dona vida a un malfactor que desitja alliberar el seu net de 13 anys, que havia estat acusat d'un homicidi imprudent, mentre és buscat per un agutzil i un caça-recompenses.

D'altra banda, aquest accident recorda el de Brandon Lee, fill del famós actor expert en arts marcials, Bruce Lee. Brandon va morir amb 28 anys mentre rodava 'El Cuervo', una pel·lícula de 1993 dirigida per l'egipci Alex Proyas.