Coronavirus 2020

Andalusia: Es confirmen 3 nous rebrots i ja són 8 els focus de contagi

Les províncies afectades són Màlaga, Granada, Cadis, Huelva i Almeria

Andalusia  registra 8 brots  de coronavirus  en fase de control o d'investigació en les províncies de Màlaga, Granada, Cadis, Huelva i Almeria, amb un total de 156 casos confirmats. La comunitat andalusa també ha sumat 27 positius per proves PRC en les últimes 24 hores, en què s'han registrat dos morts per la malaltia, segons les dades facilitades aquest divendres per la Conselleria de Salut i Famílies.

L'actualització de dades de les 09.30 hores d'aquest divendres realitzada per aquest departament comptabilitza 6 brots  en  fase d'investigació, amb estudi de contactes i realització de proves. Tres d'ells procedeixen de dies anteriors, un al districte sanitari de Màlaga, que arriba als 87 casos confirmats -quatre més en 24 hores-, vinculat al Centre d'Acollida d'Emergència i Derivació gestionat per Creu Roja; un altre al districte metropolità de Granada  amb 13 casos confirmats -un més en 24 hores-; i un tercer en el districte de Huelva  amb deu casos confirmats -un més en 24 hores- a la localitat de Lepe.

A ells se sumen altres tres brots en investigació coneguts aquest divendres i que presenten una menor incidència de moment, dues al districte metropolità de Granada  amb cinc i tres casos confirmats i un al districte Llevant-Alto Almanzora d'Almeria, amb quatre casos confirmats. Per una altra banda, manté altres dos brots en fase de control (concloses les proves i l'estudi de contactes): un al Camp de Gibraltar amb 20 casos confirmats -dos menys a 24 hores-, vinculats a una pensió i la seu d'una ONG a Algesires  (Cadis), i un altre al districte de Granada capital, amb 14 casos confirmats -tres més en 24 hores-.

A més d'aquests brots, Andalusia ha registrat aquest divendres un lleuger descens diari en la xifra de casos confirmats per PCR amb 27 en una jornada amb dos morts i en la qual se sumen dos nous hospitalitzats i un ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Per tercer dia consecutiu, la Conselleria de Salut i Famílies ha fet públiques les dades diàries d'evolució de la pandèmia  remeses al Ministeri de Sanitat abans que els difongui el departament que dirigeix Salvador Illa, amb el qual ve registrant discrepàncies en les xifres diàries i acumulades de morts, casos confirmats per PCR, pacients hospitalitzats i ingressats a UCI.

Andalusia supera els 13.000 casos confirmats per PCR

D'acord amb les dades de la Conselleria de Salut, Andalusia registra un total de 13.019 casos confirmats  per PCR, 27 més en 24 hores, per sota dels 42 comptabilitzats aquest dijous -major xifra de tot el mes de juny- i lleugerament superior als 21 de dimecres. Andalusia arriba als 1.436 morts per  Covid-19 després de sumar dos a les províncies de Cadis i Còrdova en les últimes 24 hores després de registrar el dijous el dotzè dia sense morts durant el mes de juny.

Per la seva banda, la xifra d'hospitalitzats  continua estable a 6.322 després de sumar dos a 24 hores, un menys que dijous i dos menys que dimecres. La xifra de pacients en UCI  arriba als 779, un més en 24 hores, després de no registrar canvis dijous. La dada dels curats és el que més creix de la jornada i aconsegueix els 15.359 després de créixer en 62 a 24 hores, 13 més que dijous però per sota dels 94 registrats el dimecres. Segons la Conselleria de Salut, els hospitals andalusos registren aquest divendres 42 pacients ingressats, dos més en 24 hores, dels quals 11 es troben en una UCI, un més que dijous.