Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu aplicacions mòbil

L'aplicació mòbil que s'ha fet popular amb el coronavirus però és perillosa

L'aplicació bloqueja el mòbil i esborra totes les dades
Aplicacions mòbils
L'aplicació CovidLock bloqueja els dispositius | CatalunyaDiari

La Federació d'Associacions de Consumidors i Usuaris d'Andalusia (FACUA) ha alertat de l'aparició d'una nova estafa en plena crisi del coronavirus. Es tracta d'una aplicació d'Android que, suposadament, ofereix un seguiment als usuaris de totes les notícies i informacions relacionades amb el coronavirus, però en realitat permet als pirates informàtics bloquejar el mòbil i accedir a totes les dades emmagatzemades al telèfon.

FACUA adverteix que l'aplicació està avalada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), informació que és totalment errònia. 

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Es demana un rescat per recuperar el mòbil

La pàgina web coronavirusapp.site ofereix als usuaris l'opció de descarregar als seus dispositius mòbils una aplicació anomenada  CovidLock per poder accedir a un rastrejador del mapa del coronavirus. Aquesta, una vegada instal·lada, bloqueja automàticament el dispositiu i per poder tornar a fer-lo servir es demana el pagament de 90 euros en Bitcoin

Passat un termini de 48 hores, si el propietari del mòbil no paga la quantitat establerta, els estafadors amenacen d'esborrar totes les dades emmagatzemades al telèfon. A més a més, també adverteixen que es farà pública tota la informació privada del dispositiu. 

Una nova estafa en plena crisi del coronavirus

Aquesta és una nova estafa que se suma a la llista relacionada amb el coronavirus. Dies enrere, la Guàrdia Civil alertava d'un missatge que corria a través de Whatsapp que també enganyava als usuaris, i també els Mossos denunciaven un intent de robatori a l'Hospitalet amb el coronavirus com excusa.  Per tant, és important estar alerta i no deixar-se enganyar per aquells qui volen aprofitar-se de l'estat d'alarma que s'està vivint aquests dies.