Edifici esfondrat parcialment a Badalona

Alerta dels Bombers en una capital catalana: cauen a trossos algunes parets d'edificis

«Hi ha una relació directa entre la manca de manteniment i les patologies d'una finca»

Els Bombers han dut a terme una alerta davant els creixents problemes estructurals dels edificis d'algunes zones del municipi de Badalona, pertanyent al Barcelonès.

L'avís s'ha fet a través d'una piulada del compte de Twitter 'Badalona Comunicació', ja que «en els últims anys han augmentat les intervencions als immobles de Badalona».

El Grup d'Estructures i Col·lapses dels Bombers, és l'encarregat de l'estudi tècnic dels immobles. Així, la unitat especialitzada pot detectar les edificacions malmeses i activar un protocol de prevenció de danys.

El sergent Ivan Bagan, responsable del grup de col·lapses estructurals, ha afirmat que «hi ha una relació directa entre la manca de manteniment i les patologies d'una finca». 

Recentment, la ciutat de Badalona ha patit algun esfondrament i aquest grup de suport és el que ha actuat en els darrers tres casos, en els que es van veure afectats el passatge de la Torre, el carrer Granada i el carrer Isaac Albéniz de la ciutat.

Un edifici esfondrat parcialment a Badalona

El mes passat, es va veure afectat un bloc de veïns situat al carrer Granada de Badalona, més concretament el número 22. Per un esfondrament parcial.

Les persones que hi vivien van ser immediatament desallotjades i els tècnics de l'Ajuntament els van comunicar la impossibilitat de tornar a casa seva fins que s'hagués estabilitzat l'estructura de l'edifici.

En els següents dies, es va procedir a fer unes obres per apuntalar l'edifici, les quals van durar cinc dies aproximadament.

Segons van detallar fonts municipals a l'ACN, quan els treballs haguessin acabat, els veïns podrien entrar a les seves cases a recollir les seves pertinences, però no quedar-s'hi a viure fins que no s'hagués estabilitzat l'estructura sencera.

Més edificis afectats a la ciutat

La Federació d'Associació de Veïns de Badalona, conjuntament amb l'Associació de Veïns de la Pau i la Coordinadora Veïnal del Baix Besòs, van alertar que situacions com la viscuda al bloc afectat es poden tornar a reproduir.

Perquè no s'ha fet un manteniment correcte per l'alt cost que comporta. 

Per aquest motiu van emplaçar el govern municipal a elaborar un pla de barris que es contempli en el pressupost municipal per poder fer les inspeccions tècniques corresponents.

I, així, determinar els punts perillosos i ajudar a assumir la despesa que se'n derivi.