Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Porta d'un domicili oberta

Avís dels Mossos: aneu amb compte si marxeu de vacances aquesta Setmana Santa

S'ha detectat un sistema de robatori per identificar quins habitatges es troben buits

Tots tenim ganes de poder viatjar o, si més no, de gaudir d'alguna escapadeta per petita o per a prop que sigui. 

Aquestes ganes de moure'ns s'incrementen encara més, després de gairebé dos anys marcats per la incertesa davant la crisi sanitària mundial, viscuda per la por a la propagació del coronavirus.

D'aquesta manera, han sigut molts els que han volgut aprofitar aquesta Setmana Santa per agafar uns dies de festa i, així, sortir una mica de casa.

Però en èpoques de vacances, cal ser curosos amb les nostres llars, ja que molts delinqüents aprofiten aquestes dates per entrar-hi i robar els objectes de valor.

Els Mossos d'Esquadra envien una alerta

La policia catalana ha posat en alerta a totes aquelles persones que tinguin pensat deixar els seus domicilis buits aquesta setmana per gaudir del turisme.

S'ha detectat un sistema de robatori per identificar, durant els períodes de vacances, els habitatges que fa temps que són buits.

Així, els lladres col·loquen uns marcadors de plàstic o de paper entre els marcs i les portes de les llars i al cap d'uns dies, els escurabutxaques tornen a l'habitatge per verificar que encara hi siguin els marcadors. 

Marcador per robar
Marcadors que utilitzen els lladres per detectar quins pisos estan buits. | Mossos d'Esquadra

D'aquesta manera si la peça encara està, poden saber que ningú ha obert la porta i que, per tant, el pis es troba buit, però en el cas que el plàstic o el paper hagi caigut descarten el domicili perquè suposen que hi ha gent a dins.

Per detectar-ho, cal verificar que no hi hagi marques ni a les portes ni al terra.

També s'han donat casos en què els delinqüents han forçat les bústies per veure si els propietaris de l'immoble han recollit la correspondència o no.

Què cal fer en cas de localitzar un marcador?

Els Mossos d'Esquadra recomanen trucar al número d'emergències 112 per explicar els fets i seguidament treure el marcador de la porta.

Posteriorment, és adient avisar alls veïns per posar-los en alerta tant per si han detectat marcadors similars a les seves llars, com si han vist persones sospitoses o alienes a l'edifici.

A més, en el cas que marxeu de viatge, cal desar els objectes valuosos en llocs segurs, tancar tots els accessos a la casa amb clau i avisar a familiars o amics de confiança de la vostra absència.