Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un cartell de possibles inundacions a Salou.

Alerta en una zona de Catalunya per imminents pluges intenses i tempestes

Es preveu un episodi de pluja intensa previst a la zona del Bages, Osona, el Berguedà, el Solsonès, l'Anoia i el Moianès

Si ahir era la Catalunya Nord, avui és la Catalunya Central. Protecció Civil acaba d'anunciar l'activació de l’Alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT). Ho fan en relació l’episodi de pluja intensa previst per avui a la zona del Bages, Osona, el Berguedà, el Solsonès, l'Anoia i el Moianès

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) es preveu un episodi de precipitacions intenses que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts. 

En aquesta línia, es fan una sèrie de recomanacions a la ciutadania. La primera és tenir precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades aquest episodi de precipitacions. I és que es preveuen les precipitacions durant una de les grans operacions sortida de les vacances d'estiu. 

El mateix SMC també demana que les precaucions s'extremin en les activitats a l’aire lliure.

Les precipitacions poden caure a tot arreu

És el que informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). «Les precipitacions podran afectar qualsevol punt de Catalunya, amb especial afectació a la Catalunya Central on es podrien superar els 40 l/m2 en 30 minuts», diuen. 

Cal esmentar, però, que les zones del litoral i el prelitoral queden fora de l’avís de precipitacions. 

Lluny de les rieres

Així mateix, Protecció Civil i el Servei Meteorològic de Catalunya recomanen, de totes totes, evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables. 

La prohibició de Barcelona a les seves platges per aquest estiu

També demanen no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. 

  • Tota la informació sobre les pluges que s'esperen aquesta tarda en diferents punts de Catalunya les pots trobar en aquest enllaç. Clica aquí.