YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Urgent: El nou col·lapse que hi pot haver a Catalunya pel temporal Filomena

Des de l'Ajuntament lamenten la «falta de previsió» i demanen que es prenguin mesures

Un dels aparcaments de camions col·lapsats a la Jonquera el 9 de gener de 2020.
Un dels aparcaments de camions col·lapsats a la Jonquera el 9 de gener de 2020. | ACN

Els aparcaments de la Jonquera han començat a buidar-se des de que s'ha reobert la frontera amb França. Un miler de camions han quedat atrapats al poble alt-empordanès com a conseqüència del temporal que ha deixat neu, especialment a la banda de la Catalunya Nord. Una situació «previsible» segons el cap de la Policia Local de la Jonquera, Alonso Caballero, que ha criticat la gestió del Departament d'Interior.

Una situació «caòtica» aquest matí a la Jonquera

«Si es tracta d'una situació sobrevinguda, s'entén, però ja se sabia que venia un temporal i el poble se'ns ha col·lapsat durant hores», assenyala. Caballero recorda que si el temps torna a canviar i de nou es tanca la frontera pot tornar a repetir la situació al poble. Per això, demana a Interior que actuï amb previsió.

I és que la imatge que s'ha viscut aquest matí a la Jonquera ha estat «caòtica». El problema és que molts camions que estaven en polígons industrials de poblacions com Figueres o Vilamalla han volgut passar a França i s'han trobat la frontera tancada pel temporal que ha afectat la zona de la Catalunya Nord. Això ha obligat els conductors a quedar-se als aparcaments de la Jonquera fins que es reobrís de nou la circulació.

Un fet que s'ha produït a mig matí però que no ha evitat que fins al migdia el col·lapse a la Jonquera fos «monumental», segons reconeixen alguns camioners a l'ACN. En concret, els espais per estacionar han quedat plens i molts conductors han hagut de deixar el seu vehicle als vorals d'algunes vies. El cap de la Policia Local, Alonso Caballero, diu que no s'hauria d'haver permès que els camions es moguessin de la població on estaven tenint en compte l'arribada del temporal.

«No pot ser que es col·lapsi la Jonquera, tres hores, cinc hores o tres dies»

I és aquesta «falta de previsió» la que, a criteri de Caballero, ha provocat el col·lapse. Un fet que, adverteix el policia, es pot tornar a reproduir en les properes hores si es torna a tancar de nou la frontera amb França. A més, Caballero explica que l'acumulació de camions al poble «és habitual» els caps de setmana, fet que hauria d'haver tingut en compte el Govern a l'hora de preveure un possible embús de camions.

En aquest sentit, des de l'Ajuntament i la Policia Local demanen al Govern que tingui en compte la situació que s'ha viscut al poble i prengui mesures. «No pot ser que es col·lapsi la Jonquera, tres hores, cinc hores o tres dies», ha reblat Caballero.


Comentaris

envia el comentari