Imatge de la nevada a Sant Hilari Sacalm

Les millors imatges que deixa el temporal de neu a Catalunya

La neu ha arribat a totes les cotes de l'interior, tot i que a partir de mig matí s'ha anat transformant en pluja

La situació de nevades  que ha provocat la  borrasca 'Filomena' a bona part de l'interior i el centre d'Espanya, ha arribat amb puntualitat a Catalunya  aquest matí del dissabte, 9 de gener. Les precipitacions  han avançat de sud a nord del territori català a partir de la matinada i les nevades  s'han generalitzat a tot l'interior de Catalunya  fins a pràcticament el migdia, quan la  cota de neu ha començat a pujar i la neu  s'ha transformat en pluja. Tot i això, les primeres hores matinals allà on ha nevat  amb més insistència ha estat suficient per canviar el paisatge a molts indrets.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Nevada pràcticament general, però de curta durada

En general, la cota de neu  s'ha situat al voltant dels 100 metres, tot i que a la zona del litoral i prelitoral central de Barcelona, pràcticament no ha baixat dels  200 metres.  Tanmateix, a les Terres de l'Ebre i a les comarques gironines ha seguit nevant  per sobre dels 100 metres fins a primeres hores del matí i, a ponent, la nevada  s'ha mantingut a totes pràcticament fins al migdia. En general, les nevades  han estat testimonials i anecdòtiques deixant gruixos de neu  més aviat modestos, entre 1 i 10 centímetres. Tot i això, la zona sud del país i zones de la serralada transversal són els que han rebut la nevada més destacable, amb gruixos pròxims als  20 centímetres, com es el cas de Falset, Tivissa o Prades.

En general, la nevada  ha estat ben vista per tothom, tot i que hi ha hagut molts problemes circulatoris a la xarxa viària i algunes carreteres  s'han hagut de tallar  com és típic en aquestes situacions. Malgrat tot, gràcies a la pujada de la cota de neu al llarg del matí, aquest fet ha afavorit que no hi hagi hagut incidències  pitjors. A continuació, us deixem un resum amb les imatges  que s'han publicat a les xarxes socials de la nevada d'aquest matí que ha estat extensa  a pràcticament tot el país, excepte al litoral.