Permeten als camions circular per l'AP-7 catalana fins a les 21.00 hores

A la resta de la xarxa viària catalana es manté la prohibició de desplaçament per als vehicles pesants

Un control dels Mossos d'Esquadra amb un agent aturat davant del seu vehicle i un cotxe circulant
Permeten als camions seguir circulant per l'AP-7 fins a les nou del vespre | Europa Press

Els camions de més de 7,5 tones ja poden circular per l’AP-7 fins a les 21:00 h d’aquest dissabte perquè el pla Neucat ha decidit aixecar les restriccions que afectaven aquests vehicles. Segons un comunicat del Servei Català de Trànsit (SCT), «la situació meteorològica permet aquesta obertura temporal» però a la resta de la xarxa viària es manté la prohibició de circular als vehicles pesants que no siguin considerats serveis essencials.

És a dir, només poden circular aquells dedicats al subministrament sanitari, distribució agroalimentària humana i per a granges, transport d'animals vius i combustibles. Els Mossos d’Esquadra desplegaran un dispositiu per garantir que els camions només circulin per l'AP7 i per impedir que s'incorporin a altres vies on el trànsit continua restringit.

La normalitat torna a poc a poc a la Jonquera

Els aparcaments de la Jonquera han començat a buidar-se des que s'ha reobert la frontera amb França. Un miler de camions han quedat atrapats al poble alt-empordanès a conseqüència del temporal que ha deixat neu, especialment a la banda de la Catalunya Nord. Una situació «previsible» segons el cap de la Policia Local de la Jonquera, Alonso Caballero, que ha criticat la gestió del Departament d'Interior.

«Si es tracta d'una situació sobrevinguda, s'entén, però ja se sabia que venia un temporal i el poble se'ns ha col·lapsat durant hores», assenyala. Caballero recorda que si el temps torna a canviar i de nou es tanca la frontera pot tornar a repetir la situació al poble. Per això, demana a Interior que actuï amb previsió.

Aena desvia alguns vols des de Barajas al Prat

La borrasca Filomena ha obligat Aena a desviar alguns vols que havien d'aterrar a l'aeroport Adolfo Suárez- Barajas cap a l'aeroport del Prat davant la impossibilitat d'aterrar a la capital espanyola, a conseqüència de la intensa nevada que cau des d'aquest divendres al vespre, segons ha informat Aena. El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha precisat que de moment eren 8.

Davant la previsió que la neu segueix caient a Madrid durant les pròximes hores, Aena ha decidit suspendre tota l'activitat a l'aeroport al llarg del dia i adreça als viatgers a les seves aerolínies perquè consulti l'estat dels seus vols. En total, aquest divendres es van operar 312 vols, se'n van cancel·lar 27 i se'n van desviar 26.

Companyies com Iberia també han confirmat que suspenen tots els vols i demanen als seus clients que no es desplacin a Barajas. Per a aquest dissabte, estava previst que s'enlairessin mitja dotzena de vols entre la capital catalana i espanyola.


Comentaris

envia el comentari