YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern defensa la tornada a les escoles i reitera que seran l'últim que tancarà

Pere Aragonès, ha destacat que es tracta d'un espai segur, avalat per la baixa incidència del virus

El vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, anunciant noves restriccions
Aragonès defensa la reobertura de les escoles i insisteix que seran l'últim que tanqui | cedida

El vicepresident de la Generalitat amb funcions de president i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha defensat el retorn a les escoles a partir de dilluns. «Les escoles han de ser un bé a preservar i ser el darrer servei públic a tancar», ha reclamat en una roda de premsa aquest dissabte.

Després que epidemiòlegs i diversos experts demanessin aquesta setmana que els estudiants no tornin encara a les aules per tal d'evitar contagis de Covid-19, Aragonès ha assegurat que «les escoles són segures» i «un espai de protecció social per als alumnes més vulnerables». A més, ha dit que des del Govern estan «amatents a tota la situació epidemiològica» amb la voluntat de garantir «serveis públics fonamentals com és el de l'educació».

Els centres educatius, «un dels grans èxits contra la pandèmia»

El dirigent d'ERC ha assenyalat que el 99,39% de centres «han continuat fent classe sense haver de tancar» i que quatre de cada cinc alumnes i nou de cada deu professors «no ha hagut de passar ni un sol dia a casa com a causa de la pandèmia». «Per tant, el sistema funciona bé i és un dels grans èxits contra la pandèmia», ha conclòs. És per això que ha agraït a la comunitat educativa haver-ho «fet possible» i ha reivindicat l'ensenyament com a «un dels pilars» del programa electoral d'ERC, que estan elaborant de cara a les eleccions previstes per al 14 de febrer. «És un dret fonamental que cal preservar sempre», ha afirmat.Preguntat per aquests comicis, Aragonès ha indicat que «ara no hi ha indicadors que diguin que les escoles no puguin obrir» i que les restriccions actuals pel coronavirus «haurien de permetre les eleccions del 14-F». No obstant això, ha puntualitzat que dependrà de la situació de la pandèmia durant aquelles dates i del que s'acordi «per consens» a la taula del Govern amb els grups parlamentaris. «Caldrà fer un seguiment de les condicions epidemiològiques, però cal garantir el dret de vot de tothom», ha afegit

Demanen el tancament de les escoles si es detecten casos del nou coronavirus

El director d'IrsiCaixa, Bonaventura Clotet, ha demanat en una entrevista per al podcast 'Filling the sink' de Catalan News que es tanquin les escoles catalanes si es detecten casos de la nova soca de la covid-19 descoberta al Regne Unit en un de cada deu centres educatius.

Clotet ho ha dit a tres dies de la represa del curs escolar després de les vacances de Nadal, alhora que ha alertat que, tenint en compte que tot indica que la variant anglesa és més contagiosa que la coneguda fins ara, la soca pot passar dels escolars a les famílies, fet que podria donar lloc a una nova onada «fins i tot pitjor que la primera i la segona». «No podem esperar fins que no hi hagi res a fer», ha advertit.

Clotet, que també ha demanat «més diners» per seguir investigant i elaborar «vacunes per al futur», ha alertat que alguns estudis ja mostren que hi ha ratpenats amb variants del coronavirus que «no seran combatudes de forma efectiva per les vaccines actuals». És per això que «cal seguir investigant» per intentar aconseguir una vacuna «molt potent» que cobreixi totes les variants.Fins i tot així, ha opinat, caldria seguir investigant a l'entorn «d'altres zoonosis», per evitar un panorama en què s'hagi batut la Covid-19, però apareguin altres virus «i la història es tornés a repetir». Clotet ha afirmat que no es tracta d'un escenari a curt termini, però ha alertat que «es podria donar en un futur».


Comentaris

envia el comentari