Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de dos policies d'esquena amb una rodona de bitllets d'euro

L''estafa dels 100 €' amb què enganyen molta gent aquests dies: «Ves amb compte»

Diversos negocis han patit aquesta setmana la coneguda estafa del canvi

En aquests temps que corren, no és sobrer enviar un missatge d'advertiment als ciutadans perquè evitin caure en diferents estafes que els poden arruïnar el dia. I és que els estafadors se les arreglen com poden per intentar estafar les seves potencials víctimes.

Així, en els darrers dies hem conegut un altre frau. Un en què l'objectiu és robar els teus diners i, concretament, ens centrarem en l'estafa dels 100 euros. Per posar en context aquesta estafa, anirem fins a les localitats de Burela i Viveiro, on diversos comerços han estat víctimes d'aquest frau.

Ens referim a una estafa que versa sobre el canvi. Amb tot, l'estafador intenta comprar un producte d'escàs valor amb un bitllet d'alta quantia, i que sol ser el de 100 euros.

Alerten de l'estafa dels 100 euros en diversos comerços de Galícia

Quan es cobra aquesta quantitat de diners, l'estafador exposa per enganyar el treballador que no havia reparat en un aspecte. I és que posseïa un bitllet de cinc o deu euros encara que de vegades també pot ser una mica més gran aquest bitllet.

Muntatge d´un fons de feixos variats de bitllets d´euro i una noia sorpresa amb la boca oberta
Compte amb els estafadors que et poden estafar davant teu | Getty Images, Viktor Gladkov

En aquest moment, demana al dependent que li torni el bitllet, que reculli el canvi i que li torni a cobrar la totalitat de l'import. Aquí és quan l'estafador donarà menys diners al dependent i se'n va abans que l'empleat pugui ser conscient que ha estat estafat. De fet, tot saltava pels aires després de l'alerta de dimarts passat a diversos establiments situats a la costa gallega.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

«Van estafar una cambrera que acabava de començar»

En primer lloc, ens centrem en els propietaris de la 'Cocteleria El Tigre', que se situa al nucli antic de la ciutat del Landro. La veritat és que aquests comerciants van alertar d'aquest succés i ho van fer a través de les xarxes socials dilluns passat.

El cas és que posaven de manifest a tots els seus clients que «un home acabava de realitzar l'estafa del bitllet de 100 a una cambrera. Una empleada que acabava de començar en això», denunciaven des d'aquest local.

Muntatge de moltes monedes de pesseta i tres feixos de bitllets de 100 euros
No et descuidis en tornar un canvi perquè et podrien estafar | Getty Images, DAPA Images

Així era de directe el missatge de l'esmentada cocteleria. Un negoci que posava de manifest a les xarxes socials dins de la seva publicació una imatge del presumpte estafador.

El cas és que aquest local tenia instal·lades unes càmeres de seguretat des de fa temps. I precisament aquestes van poder registrar com un home amb cabells curts, de color fosc i barba i de constitució forta havia estat l'estafador que va enganyar la cambrera.

Negocis de Burela i Viveiro, a Lugo, han patit la famosa estafa en els darrers dies

És més, es tractava d'un home no massa alt i que lluïa una samarreta de color clar. La informació d'aquesta coneguda estafa l'ha destapada el diari  La Voz de Galicia.

I és que segons van poder conèixer, aquesta estafa hauria estat executada igualment dilluns passat en un supermercat de Viveiro. Però, per si no n'hi hagués prou, també hauria passat el mateix en una botiga d'alimentació de Burela.

Pel que fa al comerç de Burela, els treballadors van adonar-se que els havien estafat. Fins i tot van veure amb els seus propis ulls com l'estafador marxava del local com si res.

Se'n va anar allà després de pujar a un vehicle de la marca Peugeot i no es va saber més del seu parador. Així les coses, ves amb compte perquè quan menys t'ho esperis pots ser víctima d'una estafa al teu propi negoci.