Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge del rostre de César Carballo i una sala d'hospital

César Carballo reapareix amb una nova alerta: tornarà el «caos» a Espanya

César Carballo ha fet servir les xarxes per advertir del perill que ens aguaita

César Carballo és un metge i urgenciòleg de l'Hospital Universitario Ramón y Cajal de Madrid molt conegut al nostre país. Ha passat a ser un assidu de programes de televisió on ha anat donant el seu punt de vista sobre la pandèmia del coronavirus. Ara ha tornat a cobrar protagonisme per alertar-nos d'una altra cosa.

En concret, ha fet servir les xarxes per indicar que, a Espanya, podríem estar a punt de viure el mateix caos que està vivint Portugal. Es tracta ni més ni menys que d'un problema seriós en l'àmbit sanitari.

César Carballo llança una advertència

El doctor, que col·labora a Horizonte, segueix el telenotícies de La 1 i ha volgut donar una notícia als seus seguidors. Ha compartit a Twitter dues imatges d'aquesta informació que parla sobre els problemes que està tenint la sanitat pública a terres portugueses. Problemes que han portat una dona de part a perdre el nadó per no trobar un hospital on se la pogués atendre.

César Carballo a Antena 3.
César Carballo revoluciona les xarxes socials amb el seu nou tuit | Antena 3

En conèixer el que ha passat, César ha publicat el tuit següent: «Caos a la sanitat portuguesa. Dues dones embarassades van haver de recórrer més de 100 quilòmetres en trobar urgències tancades. 'No trobem metges que vulguin cobrir les places'».

I tot seguit ha estat quan ha alertat que això mateix pot arribar a passar al nostre país. Ho ha fet dient: «Portugal és un dels tres països europeus amb Espanya sense especialitat... Això pot passar a Espanya».

D'aquesta manera, el metge ha advertit que aquesta situació es pot produir aviat al nostre país. Això li ha servit per tornar a incidir en una cosa que fa temps que demana. Ens estem referint que aquí hi hagi professionals de la salut especialitzats en urgències.

César Carballo genera un gran enrenou

El col·laborador habitual de La Sexta i Cuarto Milenio ha provocat amb la publicació una autèntica revolució en xarxes socials. I és que són molts els tuiters que no han dubtat a comentar-la.

D'una banda, hi ha els qui critiquen les paraules per considerar-les que arriben tard perquè ja hi ha mancances d'urgències a Espanya. Per això, comentaris com: «Què pot passar? Ja passa» i «En molts poblets gallecs passa tots els estius, sobretot, en pediatres i punts d'atenció continuada. Tanquen per no tenir sanitaris que cobreixin les vacances».

En aquesta mateixa línia trobem: «Passa a tots els països per igual, està tot planejat. Desmantellar la sanitat global, cap sorpresa» i «Això ja ha passat aquí. Al paritori que el teu amic Feijóo va tancar a Verín sense anar més lluny».

El doctor César Carballo en una intervenció en el programa de Quatre Horitzó Informe Covid
César Carballo avisa que podríem viure la realitat de Portugal ben aviat | CUATRO

D'altra banda, ens topem amb ciutadans corrents que agraeixen a César treure a la llum assumptes importants que ens afecten. Ho han fet amb textos com aquests: «Gràcies per donar veu a allò que els mitjans volen silenciar».

Així mateix, no podem passar per alt que altres internautes directament hagin carregat contra Carballo. Consideren que, com amb el coronavirus i altres temes, el que fa és 'manipular'. Exemples d'aquestes opinions són aquests tuits: «Desinforma o explica farses, com ho vulguis anomenar, el doctor televisiu i vulcanòleg».

Sense oblidar que també n'hi ha d'altres: «Ja se t'ha acabat la COVID-19, ara a una altra presa. Quin avorriment», «Hauràs d'anar tu a salvar Portugal» i «Els sanitaris estan aclaparats i fins i tot els nassos de polítics i gent com tu».