César Carballo és un metge i urgenciòleg de l'Hospital Universitario Ramón y Cajal de Madrid molt conegut al nostre país. Ha passat a ser un assidu de programes de televisió on ha anat donant el seu punt de vista sobre la pandèmia del coronavirus. Ara ha tornat a cobrar protagonisme per alertar-nos d'una altra cosa.
En concret, ha fet servir les xarxes per indicar que, a Espanya, podríem estar a punt de viure el mateix caos que està vivint Portugal. Es tracta ni més ni menys que d'un problema seriós en l'àmbit sanitari.
El doctor, que col·labora a Horizonte, segueix el telenotícies de La 1 i ha volgut donar una notícia als seus seguidors. Ha compartit a Twitter dues imatges d'aquesta informació que parla sobre els problemes que està tenint la sanitat pública a terres portugueses. Problemes que han portat una dona de part a perdre el nadó per no trobar un hospital on se la pogués atendre.
En conèixer el que ha passat, César ha publicat el tuit següent: «Caos a la sanitat portuguesa. Dues dones embarassades van haver de recórrer més de 100 quilòmetres en trobar urgències tancades. 'No trobem metges que vulguin cobrir les places'».
I tot seguit ha estat quan ha alertat que això mateix pot arribar a passar al nostre país. Ho ha fet dient: «Portugal és un dels tres països europeus amb Espanya sense especialitat... Això pot passar a Espanya».
D'aquesta manera, el metge ha advertit que aquesta situació es pot produir aviat al nostre país. Això li ha servit per tornar a incidir en una cosa que fa temps que demana. Ens estem referint que aquí hi hagi professionals de la salut especialitzats en urgències.
El col·laborador habitual de La Sexta i Cuarto Milenio ha provocat amb la publicació una autèntica revolució en xarxes socials. I és que són molts els tuiters que no han dubtat a comentar-la.
D'una banda, hi ha els qui critiquen les paraules per considerar-les que arriben tard perquè ja hi ha mancances d'urgències a Espanya. Per això, comentaris com: «Què pot passar? Ja passa» i «En molts poblets gallecs passa tots els estius, sobretot, en pediatres i punts d'atenció continuada. Tanquen per no tenir sanitaris que cobreixin les vacances».
En aquesta mateixa línia trobem: «Passa a tots els països per igual, està tot planejat. Desmantellar la sanitat global, cap sorpresa» i «Això ja ha passat aquí. Al paritori que el teu amic Feijóo va tancar a Verín sense anar més lluny».
D'altra banda, ens topem amb ciutadans corrents que agraeixen a César treure a la llum assumptes importants que ens afecten. Ho han fet amb textos com aquests: «Gràcies per donar veu a allò que els mitjans volen silenciar».
Així mateix, no podem passar per alt que altres internautes directament hagin carregat contra Carballo. Consideren que, com amb el coronavirus i altres temes, el que fa és 'manipular'. Exemples d'aquestes opinions són aquests tuits: «Desinforma o explica farses, com ho vulguis anomenar, el doctor televisiu i vulcanòleg».
Sense oblidar que també n'hi ha d'altres: «Ja se t'ha acabat la COVID-19, ara a una altra presa. Quin avorriment», «Hauràs d'anar tu a salvar Portugal» i «Els sanitaris estan aclaparats i fins i tot els nassos de polítics i gent com tu».