Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un pont inundat per la pluja

Alerta a tot Catalunya per fortes tempestes, pedregades i possibles inundacions

Les fortes pluges seran les protagonistes de la tarda

La pluja torna a prendre presència a Catalunya. Després d'una tarda de dimecres inestable amb la presència de ruixats dispersos arreu del país, les pluges i tempestes continuaran aquesta tarda. 

La inestabilitat serà la tònica d'aquesta tarda de dijous. En molts punts del territori serà necessari el paraigua, ja que, un nou front portarà xàfecs localment forts. 

Abans del migdia començaran a créixer nuvolades a punts de muntanya, sobretot a l'interior de la meitat nord del país, on el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat, localment cobert.

Mitja Catalunya, en alerta

El Servei Meteorològic de Catalunya, el Meteocat, ha activat alertes per Situació Meteorològica de Perill Alt a causa de les pluges. A grans trets, la previsió és que plogui a gairebé tot Catalunya, i que ho faci amb ganes. 

Diverses comarques estan en alerta taronja per perill alt de pluges. Concretament, els territoris que estan en alerta són: l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Solsonès, el Berguedà, el Ripollès, Osona, la Garrotxa, Selva, el Gironès, el Baix Empordà, l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany, la Noguera, Segarra, Anoia, Bages, Moianès, Vallès Oriental, Maresme, Vallès Occidental, Barcelonès, Baix Llobregat, Alt Penedès, Conca de Barberà, Urgell, Pla d'Urgell, Garrigues, i Segrià.

Previsió meteorològica pel 29 de juny a Catalunya
Es preveuen fortes pluges per aquesta tarda. | Meteocat

El Meteocatpreveu que els xàfecs es concentrin, sobretot, aquesta tarda. En aquesta zona alertada, s'espera que les precipitacions siguin localment fortes i abundants, acompanyades de tempesta i localment de pedra. Quant a temperatures en aquesta zona, aquestes, continuaran sent altes. Les màximes s'enfilaran entorn dels 34ºC.

Municipis en perill moderat

Encara que la zona més afectada serà l'esmentada anteriorment, també hi ha alerta groga en alguns municipis. En aquests territoris, s'espera que els xàfecs no prenguin tanta presència i no tinguin tanta força.

Les comarques en alerta groga per perill moderat són: la Vall d'Aran, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Priorat, el Baix Camp, l'Alt Camp, el Tarragonès, el Baix Penedès i el Garraf

A la Vall d'Aran les temperatures se situaran entorn dels 35ºC, mentre que, a la província de Tarragona rondaran els 30ºC.

Amb tot, el Montsià i el Baix Ebre són les dues úniques comarques que no estan en alerta. Totes dues podran gaudir d'una tarda amb temperatures pròpies de l'estiu.

Protecció Civil alerta de possibles inundacions

Protecció Civil ha activat en estat d'alerta el pla especial d’emergències per inundacions Inuncat per la previsió de xàfecs intensos fins a la tarda de divendres a gran part de Catalunya excepte Terres de l’Ebre.

Les pluges tornen a Catalunya
La inestabilitat torna a estar present a Catalunya. | Europa Press

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu, a partir d’aquest dijous al migdia, xàfecs intensos acompanyats de tempesta i, localment, de fenòmens de temps violent amb pedra i ratxes fortes de vent.

L’episodi serà especialment intens durant la matinada de dijous a divendres, quan es podrà superar el llindar de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts i, de forma local, de 40 litres cada 30 minuts.