Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Muntatge d´un telèfon mòbil i una noia dient que no amb el dit

Alerta: la nova estafa que involucra aquest reconegut cantant

Els estafadors perfeccionen les seves tècniques i es fan passar per un famós molt conegut a través de videotrucada

En un món dominat per la tecnologia, les estafes en línia s'han tornat cada cop més sofisticades i comunes. De forma recent, s'ha detectat una nova modalitat de frau que involucra diferents famosos.

Les autoritats ja han posat els ciutadans sobre avís. Per aquest motiu, és crucial que estiguis al corrent d'aquesta estafa per no caure al parany dels delinqüents.

Així és la nova estafa de la trucada de vídeo

El frau consisteix que els estafadors es fan passar per un famós, depenent de la víctima, prometent videotrucades exclusives amb el cantant. Per això usen Intel·ligència Artificial.

Un ciberdelinqüent duent a terme un frau mitjançant un ordinador
Els estafadors usen la IA per suplantar cares de famosos | Getty Images

Utilitzen perfils falsos en xarxes socials i aplicacions de missatgeria per contactar les víctimes. De vegades, quan aconsegueixen captar l'atenció del fan, sol·liciten un pagament previ per "assegurar" la videotrucada.

És el que ha passat a una usuària amb Alejandro Sanz. Amb l'objectiu que no passi a més víctimes, ella mateixa va voler compartir el seu testimoni al programa "TardeAR".

Com identificar aquesta nova estafa

Conèixer com operen els delinqüents és clau per no ser víctima d'aquest nou frau. Aquests consells us ajudaran a evitar-ho:

  • Perfils falsos: els estafadors creen perfils que imiten el veritable Alejandro Sanz. Observa detalls com ara el nombre de seguidors i la qualitat de les publicacions. Els perfils oficials del cantant estan verificats i tenen una gran quantitat de seguidors.
  • Sol·licituds de diners: Alejandro Sanz i el seu equip mai no demanarien diners a canvi d'una videotrucada. Si algú us demana un pagament, és un senyal clar d'estafa.
  • Missatges sospitosos: els missatges enviats pels estafadors solen tenir errors gramaticals i un to poc professional. Desconfia de qualsevol comunicació que no sembli autèntica.

Si reps un missatge sospitós, el millor és no respondre i reportar el perfil a la plataforma corresponent. A més, pots informar les autoritats locals perquè prenguin les mesures necessàries.

La reacció d'Alejandro Sanz

Després d'escoltar l'afectada, l'equip de TardeAR es va posar en contacte amb Alejandro Sanz perquè donés la seva versió del que va passar. El cantant ha negat rotundament tenir res a veure amb la situació.

"Hem parlat personalment amb Alejandro Sanz", diuen. "Ens ha dit que ell no t'ha trucat ni s'ha posat en contacte amb tu de cap manera". També "ens diu que sent moltíssim el que ha passat".

A més, asseguren que "evidentment es tracta d'una estafa en què estan usant descaradament el nom i la imatge".