Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un fort onatge a Cantàbria.

Activen una nova alerta pel temporal d'avui a Catalunya: 9 comarques amb avisos

Les onades poden superar els 2.5 metres a la costa catalana

Quan no és el fred, és el vent. I quan no és el vent és el fort onantge. Precisament, Protecció Civil ha activat aquest diumenge al vespre l'alerta per fort onatge, segons ha informat en un comunicat. 

La decisió s'ha pres arran de la previsió d'onades que, des d'aquesta nit fins dimecres, poden superar els 2.5 metres a la costa catalana. Concretament, l'alerta s'activa a les comarques del Garraf, Barcelonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme, la Selva, el Gironès, el Baix Empordà i l'Alt Empordà

El Servei Meteorològic de Catalunya, el Meteocat, també pronostica mar de fons de l'est a tot el litoral. El temporal marítim s'incrementarà dilluns al matí sobretot al nord del país i cap a la tarda s'anirà ampliant a la resta de la costa. 

Per això, Protecció Civil demana extremar precaucions i no apropar-se a zones de risc com poden ser espigons i passejos marítims.

Especial atenció en dos punts de casa nostra

En concret, caldrà estar molt atents a la costa de Barcelona i a la Costa Brava. L'alerta s'estén des de les costes del Garraf a l'Empordà; on s'espera que l'onatge sigui especialment intens al llarg d'aquest dilluns. 

Segons el Meteocat, fins a primera hora del matí el vent serà fluix i de direcció a l'interior, i bufarà de terral entre fluix i moderat al litoral central; als dos extrems del litoral i prelitoral i als cims del Pirineu bufarà vent de component nord, entre fluix i moderat amb cops forts a l'Empordà. Al llarg del matí s'imposarà el component nord i est arreu del país. 

Imatge d'una dona fugint del fred.
El fred més «brusc», segons el Meteocat, tornarà a casa nostra a finals d'aquesta setmana i es demana molta precaució. | EP

Serà d'intensitat entre fluixa i moderada amb cops forts i és possible algun de molt fort a punts del litoral i prelitoral; tot i això, a partir del vespre afluixarà al litoral i tendirà a quedar fluix i de direcció variable a l'interior.

En aquesta línia, finalment, cal destacar que s'espera que el fred més «brusc» —així ho va denominar el Meteocat— tornarà a casa nostra a finals d'aquesta mateixa setmana. 

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del TEMPS a CATALUNYA al WhatsApp