Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ciutadans de Shangai amb mascareta per protecció contra el coronavirus, a l'estació de tren el 24 de gener del 2020

Salut descarta el primer cas sospitós de coronavirus a Catalunya

Va mostrar símptomes dilluns i ha estat traslladat al Clínic mentre se li fan les proves

Actualització 28/1/2020 a les 18.20 hores

Salut ha descartat que l'home de 33 anys procedent de Wuhan que ha estat traslladat a l'Hospital Clínic amb símptomes sigui un cas de coronavirus.  D'aquesta manera es descarta que hi hagi, de moment, cap persona infectada per aquest virus. 

Investiguen un possible cas de coronavirus a Catalunya

Un home de 33 anys procedent de la zona xinesa de Wuhan és el primer cas sospitós de coronavirus a Catalunya, segons ha informat l'Agència de Salut Pública de Catalunya en un comunicat. L'home va tenir símptomes dilluns i ha estat traslladat al Centre Hospitalari de Referència per a malalties d'Alt Risc, que és l'Hospital Clínic.

Les  proves que es realitzaran al laboratori de suport de vigilància epidemiològica descartaran o confirmaran finalment el cas. Aquest procediment segueix l'establert en el protocol d'actuació a Catalunya davant de casos sospitosos de coronavirus.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Els resultats, entre 24 i 48 hores

L'home s'ha traslladat al Clínic perquè complia els criteris recollits en el protocol i perquè en aquest centre és on es faran les proves que confirmaran o descartaran si es tracta d'un cas del nou coronavirus. Salut preveu tenir els resultats entre 24 i 48 hores, tot i que podrien estar disponibles abans o fer esperar més.

  

Els dos criteris epidemiològics establerts són haver estat a Wuhan menys de dues setmanes enrere -període d'incubació- o en  contacte amb algú amb la malaltia; els dos criteris clínics, tenir una  infecció respiratòria greu o bé tenir tos, dolor a la gola o febre  encara que sigui de manera més lleu. Si una persona compleix un dels dos criteris epidemiològics i un dels dos clínics, s'activa el protocol per estudiar el cas, que passa de sospitós a trobar-se en fase d'investigació.

Descartat el possible cas de València

Salut Pública ha desactivat el protocol d'estudi per possible coronavirus en una dona islandesa que va ingressar ahir a l'Hospital de Torrevieja, a la comarca del Baix Segura (Alacant), ja que en la revaluació d'aquest dimarts s'ha descartat «cent per cent» que compleixi els criteris epidemiològics per ser un cas sospitós, segons han confirmat fonts del centre hospitalari.

També et pot interessar...

Descarten al «cent per cent» el possible cas de coronavirus a la Comunitat Valenciana