Imagen de archivo de la sección de yogures de un supermercado

Alerta sanitària: Retiren dels supermercats 3 productes que podries tenir a casa

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) demana la retirada de tres productes diferents un mateix dia

En un dia normal, l'acció d'agafar qualsevol cosa de la nevera per fer el sopar és totalment típica. Avui, però, no és un dia normal. Sembla que l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) acaba de retirar tres dels productes que es troben a totes les cases.

En cas de tenir-los, es demana llençar-los i no consumir-los. Es tracta de la carn Shawarma pollastre Halal Madrid (per presència de mostassa). També les galetes Stevige crackers spelt (per presència de sèsam) i les galetes de taronja Oranjekoeken (per presència de llet no inclosa a l'etiquetatge).

«Adeu» a un xauarma

El motiu de la seva retirada és evident: presenten un etiquetatge poc clar. Alguns dels additius amb què fabriquen l'aliment no apareixen i, encara que sembli anecdòtic, és perillós per a persones amb al·lèrgies.

El primer cas és el de la carn Shawarma pollastre Halal Madrid. Van ser les «autoritats sanitàries de Madrid» qui van alertar de la presència de mostassa en aquest producte. El problema és que la mostassa no constava a l'etiquetatge del producte comercialitzat a les comunitats autònomes d'Andalusia, Castella-La Manxa i València.

Imatge del clàssic menjar de carrer oriental 'Shawarma'
Un lot de carn de Shawarma ha estat retirat dels supermercats | PixaBay

També s'havia comercialitzat a França i Portugal. Com a mesura de precaució, es demana als al·lèrgics a la mostassa que puguin tenir el producte a casa que s'abstinguin de contenir-lo.

Unes crackers, també retirades

Les autoritats sanitàries dels Països Baixos han demanat a les autoritats espanyoles la retirada de les galetes Stevige crackers spelt.

Imatge d'unes galetes salades tipus cracker
Unes galetes salades tipus 'cracker' també han estat retirades del supermercat | Pixabay

En aquest cas, les autoritats retiren el lot dels supermercats per presència de sèsam no inclòs a l'etiquetatge. La incidència va ser detectada per la mateixa empresa Jumbo, que ràpidament es va posar en contacte amb les autoritats sanitàries neerlandeses. L'AESAN recomana a les persones al·lèrgiques al sèsam que s'abstinguin de consumir el producte.

Les galetes no se salven de la «purga»

Imatge promocional del lot d'Oranjekoeken
Les galetes de taronja Oranjekoeken de Jumbo també han estat retirades del mercat | Jumbo

Finalment, l'AESAN ha posat el focus sobre les galetes Oranjekoeken. En aquest cas, també és un producte dels Països Baixos i de la mateixa marca que l'anterior: Jumbo.

L'alerta s'emet per presència de llet no inclosa a l'etiqueta. Com en el cas de les crackers, va ser la mateixa empresa qui es va posar en contacte amb la sanitat neerlandesa per avisar de la incidència.

Com en el cas del segon producte, l'AESAN acaba de retirar el producte i ha demanat a les persones que el tinguin a casa que s'abstinguin de consumir-lo.

ET POT INTERESSAR