Imatge d'una habitació d'hospital amb sanitaris atenent un pacient

L'OMS demana mesures urgents i posa la data més temuda

Preocupació màxima a l'OMS pel que pot succeir fins al març de 2022

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) està més preocupada que mai després de la deriva que ha pres la pandèmia del coronavirus a Europa. I és que el màxim organisme sobre la salut mundial va expressar aquest cap de setmana una gran inquietud per l'augment de casos de Covid-19 a Europa.

En concret, han advertit de la possible mort d'unes 500.000 persones per al mes de març del 2022 si no s'implanten determinades mesures urgents. Així, es va expressar el director regional de l'OMS, el doctor Hans Kluge.

Tedres Adhanom Ghebreyesus, director general de l'OMS
L'OMS està preocupada per la situació de pandèmia a Europa | EFE

«Amb l'alta transmissió que hi ha en aquest moment, sempre hi ha un risc d'una nova variant, per això estem realment seguint això molt de prop. Estem donant suport als països a augmentar els esforços de seqüenciació per assegurar que, si hi ha una variant, sigui detectada molt aviat», explicava Kluge a la directora del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de les Malalties a la 'BBC'.

Així està la situació a Europa

A Europa, la situació de la Covid-19 provoca que alguns països hagin decidit passar a l'acció mitjançant confinaments per a no vacunats, confinaments per a tot un país, certificats de vacunació per entrar als restaurants, etc.

Una dona passejant a Madrid amb la màscara posada
La guerra contra la Covid-19 no està, ni de bon tros, vista per a sentència | EP

Davant d'això, actualment són diverses les mesures que es duen a terme en alguns estats europeus, però, en contraposició a aquesta mena de decisions, hi ha els antivacunes i el descontentament social que va en augment amb el pas dels dies. Una situació d'emergència que ha provocat un gran malestar a diverses ciutats com Brussel·les i Rotterdam, on hi ha hagut manifestacions al carrer contra aquestes mesures.

Així que, davant la pujada de nous infectats i els ingressos en planta, l'OMS considera que el Nadal pot comportar un gran risc per a la població. «La Covid-19 torna a ser la principal causa de mort a la nostra regió. Sabem el que hem de fer per combatre la malaltia», va afirmar Kluge.

L'OMS no desitja que la vacunació sigui obligatòria perquè no entra en una disputa entre la legalitat i el que ha de fer la gent. A més a més, pensen que el certificat de vacunació per fer vida social serà una mesura correcta i no cal obligar ningú a posar-se la vacuna.

El director d'Europa de l'OMS va recalcar que aquestes decisions no generen una restricció de les llibertats, sinó que són «una eina per mantenir la nostra llibertat individual», ha dit.

Comencen els 14 dies de confinament domiciliari a Àustria

Àustria és el primer país europeu a fer el pas d'executar el confinament i obligar a vacunar-se els seus ciutadans per al febrer del 2022. Així mateix, la República Txeca i Eslovàquia han explicat les noves restriccions per a les persones que no estan immunitzades, segons publica l''Agencia Efe'.

Carrer buit de Barcelona durant la pandèmia de coronavirus a la nit
Àustria comença 14 dies de confinament domiciliari(Dennis Gleiss)

Mentre que Alemanya no veu amb mals ulls un altre confinament total, el Regne Unit aprecia com creixen els nous contagis sense establir noves mesures, ja que va registrar 44.242 nous casos de coronavirus divendres passat. Per la seva banda, a Espanya, més del 60% dels ingressos a UCI són de persones no vacunades, malgrat tenir una taxa de vacunació superior al 80%.

Dades de la pandèmia a nivell mundial

La pandèmia de la Covid-19 s'ha cobrat almenys 5.139.221 milions de morts a tot el món des de finals de 2019. Els Estats Units és el país més afectat (770.691 morts), davant del Brasil (612.370), Índia (465.349), Mèxic (292.145) i Rússia (262.843).

No obstant això, l'OMS calcula, coneixent l'excés de mortalitat directa i vinculat a la Covid-19, el nombre total de víctimes mortals, i és que podria ser fins i tot dues o tres vegades superior al mostrat a les xifres oficials.