Imatge de la façana exterior d'un supermercat Lidl

Alerta sanitària: Lidl retira un lot de formatge brie contaminat amb E.COLI

La cadena alemanya demana als seus clients que no consumeixin el producte i que el retornin en qualsevol dels seus establiments

Lidl Espanya ha retirat de les seves botigues el formatge brie cremós de 100 grams, fabricat a França i distribuït per l'empresa Jermi. El proveïdor de la cadena de supermercats ha detectat al lot retirat, del lot 402 i amb data de consum preferent 31/10/2020, la presència del bacteri 'Escherichia coli' (E.COLI) que produeix toxines Shiga, segons va informar el passat dimecres Lidl. En aquest sentit, la cadena de supermercats ha demanat als clients que hagin comprat aquest producte, que el retornin en qualsevol establiment de l'empresa.

Segons l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), el producte, distribuït des d'Alemanya, ha arribat a establiments de LidlAndalusia, Catalunya, País Basc, Madrid, Múrcia i la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, l'organisme ha explicat que el consum d'aquest producte amb presència de la bactèria 'Escherichia coli' pot suposar un risc per a la salut.

El fabricant Jermi, a través del comunicat de Lidl, ha demanat disculpes a tots els clients afectats pels «inconvenients causats». Per la seva banda, Lidl ha demanat els seus clients que poden «retornar el producte a qualsevol botiga de Lidl on se li reemborsarà el preu de compra, fins i tot sense presentar el tiquet de compra». Cal recordar, que fa poques setmanes, Lidl va retirar un altre formatge fabricat per Jermi, en aquest cas de llet de cabra, per la possible presència de listèria. En aquest sentit, l'AESAN ha recordat que aquesta alerta continua vigent, tot i la retirada de tots els productes dels supermercats.

Lidl retira un lot de cervesa de les seves prestatgeries

La passada setmana, Lidl va retirar de les seves prestatgeries un lot de cerveses 'Camaro Cerveza Red' amb data de consum preferent 11/21 i amb el número de lot 244 hh:mmm, segons va indicar la cadena alemanya en un comunicat, en què s'explicava que la retirada es va decretar perquè «és probable que a l'hora d'obrir l'ampolla es desprenguin fragments de vidre».

Lidl ha demanat als clients que no consumeixin el producte i que el retornin en qualsevol botiga de la cadena. Segons va informar la companyia, la cervesa està elaborada pel proveïdor Brasserie Licorne SAS.