Vista panoràmica d'una botiga de Lidl

Alerta sanitària: Lidl retira un lot de formatge de cabra contaminat amb listèria

El producte s'ha distribuït a Andalusia, Catalunya, País Basc, Galícia, la Comunitat de Madrid, Múrcia i la Comunitat Valenciana

Lidl Espanya ha retirat de la venda el formatge de cabra de 100 grams del proveïdor Jermi amb data de consum preferent 06/11/2020. Segons va informar dijous la cadena de supermercats, el proveïdor va detectar la presència de Listeria monocytogenes, un bacteri que pot provocar «malalties gastrointestinals greus i símptomes similars a la grip». El formatge està elaborat als Països Baixos i es comercialitza des d'Alemanya.

Segons l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), el producte s'ha distribuït a Andalusia, Catalunya, País Basc, Galícia, la Comunitat de Madrid, Múrcia i la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, Lidl ha demanat els seus clients que «no es consumeixi el producte del lot afectat». La cadena de distribució ha informat els clients que hagin adquirit el formatge de cabra que poden «retornar el producte a qualsevol botiga de Lidl on se li reemborsarà el preu de compra, fins i tot sense presentar el tiquet de compra».

Així mateix, la cadena de supermercats ha assegurat que «cap altre producte venut per Lidl Espanya, ni del proveïdor Jermi, està afectat per aquesta campanya de devolució», afegeix el comunicat. Lidl Espanya i el fabricant Jermi han demanat disculpes a tots els clients afectats pels inconvenients causats. AESAN ha explicat que a Espanya no s'ha registrat cap cas associat a aquesta alerta.

Els fuets d'Embutidos Solà, retirats

Cal recordar que la passada setmana, l'AESAN va ordenar la retirada de tots els lots de fuet i espetec produïts per l'empresa Embutidos Solà per la presència de salmonel·la. Tot i que, a hores d'ara, no s'ha confirmat cap cas a l'estat espanyol, l'AESAN ha pres la decisió preventivament després que l'Agència de Salut Pública del Departament de Salut (ASPCAT) s'hagi decantat per aturar l'activitat d'elaboració de fuets i espetecs de l'empresa de Gurb (Osona) i retirar tots els productes a Catalunya.

Segons informa l'Agència de Salut Pública, la retirada del mercat afecta a tots els productes de fuet i espetec elaborats per Embutidos Sola, de qualsevol lot, format i presentació. En aquest sentit, afegeixen, les autoritats sanitàries de control alimentari de l'ASPCAT comprovaran la retirada dels productes en els establiments catalans implicats. Així mateix s'ha alertat a la resta d'organismes a través del Sistema d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI).