El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en roda de premsa amb mascareta

Aragonès no descarta un toc de queda a Catalunya

El vicepresident en funcions de president diu que «ara mateix no està sobre la taula», però no descarta la mesura

La màxima autoritat del Govern de Catalunya, Pere Aragonès, no ha descartat aquest dilluns, 19 d'octubre, l'opció d'un toc de queda a Catalunya, tal com el que s'està aplicant a les deu ciutats prinicipals de França i les seves àrees metropolitanes, on està prohibit sortir al carrer entre les nou del vespre i les sis del matí. Aragonès ha dit que «ara mateix no està sobre la taula» la possibilitat del toc de queda, però ha recordat que «si alguna cosa ens ha ensenyat la pandèmia és que no podem descartar res», en declaracions a la Cadena SER.

Preocupació al Govern pels incompliments de les mesures restrictives imposades

El vicepresident en funcions de president ha explicat que aquest diumenge van mantenir una trobada amb les principals administracions per reforçar el compliment de la normativa aprovada, si bé és cert que les sensacions del cap de setmana no són excessivament positives. El mateix conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assenyalat que «la gent ha fet trampes» durant el cap de setmana.

«No podien anar als restaurants de Catalunya i han anat als de la província d'Osca», ha dit Sàmper, que també ha posat com a exemple la festa amb 130 persones a la qual van intervenir els Mossos d'Esquadra a la localitat del Catllar, al Tarragonès. «La gent intenta escapolir-se per fer la seva», ha reblat el conseller d'Interior, tot i que ha reconegut que el percentatge de de gent que se les ha saltat és «baix». És en aquesta línia que el Govern ha mantingut la trobada explicada per Aragonès per mirar d'assegurar encara més el compliment de les restriccions imposades.

Tancament dels comerços de 24 hores a les deu de la nit

Una de les propostes que el Govern plantejarà aquesta setmana al Procicat i que previsiblement entrarà en vigor abans del cap de setmana és el tancament a les deu de la nit dels comerços que habitualment obren 24 hores. Malgrat tractar-se d'un sector reduït del comerç, impedir la venda d'alcohol en aquests establiments a partir de la nit pot contribuir, segons el Govern, a frenar la proliferació de festes i 'botellons' que poden ser focus de contagis.