Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un home amb paraigües

Alerta aquesta tarda de dilluns per pluges a tot Catalunya: avisos a les 41 comarques

A la pluja també se suma un avís per vent que afectarà diverses zones del territori

Comencem una nova setmana amb l'entrada de les, tan esperades, precipitacions. La jornada d'aquest dilluns, vint-i-un de novembre s'inicià amb un cel compacte fins al migdia i molt ennuvolat durant la tarda i el vespre. Al llarg de la nit la nuvolositat anirà minvant ràpidament a causa del vent.

Al matí s'esperen precipitacions febles al Pirineu, així com de forma dispersa a altres punts de les comarques de ponent. Però, no serà fins a partir del migdia quan arribin precipitacions generalitzades que s'estrenaran per la resta del territori al llarg de la tarda. Aquestes seran d'inestabilitat feble o moderada i no s'esperen grans quantitats d'aigua.

Pluja, neu i vent

Algunes pluges podrien venir acompanyades de tempesta. La cota de neu començarà al voltant dels 1800 metres, o localment inferior al sud del Pirineu i, tot i que pujarà als 2200 metres a la tarda, al vespre se situarà entre els 1600 i en alguns punts els 1100 metres. Finalment, podria nevar a punts del Pirineu concretament a la Vall d'Aran, on s'esperen quantitats minses que es podrien produir al vespre.

L'altre protagonista de la jornada serà el vent. Tot i que al matí serà de caràcter suau, a partir de la tarda arribarà el vent de component sud i oest amb cops forts al litoral i a zones elevades de l'interior. És per això que el Servei Meteorològic de Catalunya ha alertat d'una Situació Meteorològica de Perill (SMP) per vent moderat.

Les comarques afectades són: el Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Baix Camp, el Priorat, les Garrigues, el Segrià, el Pla d'Urgell, l'Urgell, la Conca de Barberà, l'Alt Camp, el Tarragonès, el Baix Penedès, l'Alt Penedès, el Garraf, la Noguera, l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, la Vall d'Aran, la Cerdanya i el Ripollès

Imatge del temps per dilluns 21 de novembre
Imatge del temps per dilluns 21 de novembre | Meteocat

Més alertes meteorològiques

Una altra SMP afectarà gairebé tota la línia de costa amb perill moderat per mar de fons. Les majors afectacions es produiran a última hora de la tarda i durant el vespre d'aquest dilluns.

Pel que fa a la visibilitat serà entre bona i regular en general, tot i que a les zones de muntanya serà entre regular i dolenta sobretot durant la tarda. Finalment, les temperatures es mantindran amb valors similars als d'aquest cap de setmana.