Un expert català alerta que a la tardor es poden ajuntar tres epidèmies: «Serà un còctel»

Els professionals d'infermeria reclamen a Salut més material i reforç de personal

Un treballador amb roba adequada durant una prova PCR
Els professionals d'infermeria reclamen a Salut més material i reforç de personal | Catalunya Diari

Setembre, i en general la tardor, preocupa. El personal sanitari, sempre a primera línia de foc durant aquesta pandèmia, reclama ara a Salut que es garanteixi l'efectivitat total dels equips de protecció de cara a la nova etapa que afrontem. Els professionals d'infermeria demanen també un reforç de personal de cara a setembre. 

«Si a la tardor s'ajunta la grip, el pneumococ i la Covid, serà un còctel», ha assegurat David Carbajales, secretari d'Acció Sindical de SATSE Catalunya, a RAC1. Per això, a més de preparar material, creu que caldria avançar les vacunacions de la grip: «No podem esperar a mitjans d'octubre i arriscar-nos que s'ajuntin totes les epidèmies. També s'hauria de fer campanya activa de la vacuna del pneumococ».

Por que falti material de protecció

Sembla que hi ha por per la manca de recaptació de material de cara a la tardor o hivern, que podrien ser durs. Segons la conselleria, es disposa de material per quatre mesos, però «si els nivells són els d'ara, aquest material s'esgotarà en un mes», assegura Carbajales.

«Ens preocupa la manca de material», ha dit a l'emissora, afegint que «la tecnologia per fabricar mascaretes quirúrgiques no sembla massa complicada i dependre de proveïdors externs potser no és la millor solució».

Els ulls posats a setembre

En aquest sentit, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha instat les Comunitats Autònomes a acordar un nou paquet de mesures «coordinades» i «homogènies» de cara a l'inici del curs escolar, així com per abordar la temporada de grip.

Illa ho ha dit aquest dimecres a la tarda a la reunió del Consell Interterritorial de Salut que ha mantingut amb les autonomies. Segons el ministre, les mesures addicionals que van acordar posar en marxa a la trobada de divendres -com la prohibició de fumar al carrer si no es manté la distància de seguretat o el tancament de locals d'oci nocturn- «han tingut bona acollida» i ha remarcat la «importància» d'adoptar noves accions coordinades arreu de l'Estat. 


Comentaris

envia el comentari