Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sanitària portant material a una companya en una UCI de l'Hospital del Mar amb pacients Covid-19, en la tercera onada de la pandèmia del coronavirus

La soca britànica es deixa notar a Catalunya: «Els casos són més greus que fa 2 mesos»

El doctor Robert Güerri, de l'Hospital del Mar, alerta que «la tercera onada no s'ha acabat encara»

Sanitària portant material a una companya en una UCI de l'Hospital del Mar amb pacients Covid-19, en la tercera onada de la pandèmia del coronavirus
Robert Güerri assegura que els casos de Covid-19 de la variant britànica que els arriben a l'Hospital del Mar són ara més greus que fa dos mesos. | ACN

El coordinador de la unitat de Covid-19 de l’Hospital del Mar, Robert Güerri, ha assegurat aquest dijous que la nova variant britànica, que ja és majoritària a Catalunya, és mostra més agressiva del que s'havia previst inicialment. Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha assenyalat que «els casos que arriben a l’hospital són més greus que fa dos mesos i això s’ha de tenir en compte ara que s’està desescalant». És per això que ha alertat que «tots tenim necessitat de sortir, però hem de ser conscients del que està passant».

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Robert Güerri ha avisat que «la tercera onada no s’ha acabat encara», alhora que ha remarcat que «mentre la majoria de la població no estigui vacunada s’ha de ser prudent i complir al màxim les restriccions, i més ara que pot semblar que tot s’està acabant». En aquest sentit, el doctor de l'Hospital del Mar ha afirmat que mentre no s'assoleixi la immunitat de grup és possible que hi ha «una quarta o una cinquena onada».

L'alerta de Robert Güerri arriba en una setmana en què s'ha aixecat el confinament comarcal a tot Catalunya i la pandèmia sembla repuntar, amb increment de l'RT, el risc de rebrot i la xifra de nous contagis. 

Güerri demana transparència i claredat a l'EMA sobre la vacuna d'AstraZeneca

Sobre la vacuna d'AstraZeneca, l'administració de la qual s'ha suspès a Espanya i a altres països europeus per estudiar la seva possible vinculació amb casos de trombes, el coordinador de la unitat de Covid-19 de l'Hospital del Mar, ha explicat que «amb l'alarma que s'havia creat, és el que s'havia de fer». En aquest sentit, l'Agència Europea del Medicament (EMA) es pronunciarà aquest dijous sobre la seguretat del vaccí i Güerri ha manifestat que «la transparència i la claredat són fonamentals».

L'OMS i la mateixa companyia farmacèutica defensen la seguretat de la vacuna i no veuen evidències, ara com ara, que els casos de trombosi estiguin vinculats a la vacuna d'Oxford-AstraZeneca. El regulador del Regne Unit, on fa quatre mesos que estan administrant el vaccí, també defensa el seu ús. «Estem revisant la informació, però atesa la gran quantitat de dosis administrades i la freqüència amb què es poden produir coàguls de sang de forma natural, les proves disponibles no suggereixen que la vacuna sigui la causa», va dir a principis de setmana Phil Bryan, cap de seguretat de les vacunes de l'Agència de Regulació de Medicaments i Productes Sanitaris britànica (MHRA).