Muntatge fotogràfic d'un mòvil i els logos de Wallapop i Vinted

Alerten d'una gran estafa a Wallapop i Vinted: et furten els diners i el producte

Diversos usuaris ja han denunciat haver estat víctimes d'aquest nou frau

Si fas servir Vinted o Wallapop, posa't alerta perquè podrien estafar-te sense ni tan sols veure'l venir. Així mateix ho ha denunciat un usuari a través de les xarxes socials. Segons exposa l'afectat, li han defraudat més de 200 euros.

Fins ara, la majoria de les estafes detectades en aquestes aplicacions estaven relacionades amb el robatori de les credencials bancàries i informació personal del venedor. Tot i això, l'enginy de certs usuaris per delinquir va més enllà.

I és que ara s'estan donant casos en què alguns compradors es queden amb les peces rebudes i també amb els diners, que mai arriben a mans del venedor.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Molts usuaris estan alertant d'aquesta estafa

No és un cas aïllat, ja que són diversos els usuaris que estan denunciant aquesta situació després d'haver venut les seves pertinences a altres usuaris. Un cop el comprador rep el paquet, insisteix que els articles que li han arribat no són els que ell havia adquirit i tot seguit interposa una demanda a la plataforma.

Mòbil
Són diversos els usuaris que han estat víctimes d'una estafa a Vinted i Wallapop | CANVA

Això provoca que el venedor es vegi obligat a reemborsar els diners rebuts al comprador, ja que segons sustenta aquest, li ha enviat altres productes per error. Amb això, el venedor acaba quedant-se sense les seves pertinences i sense els diners.

Un és el cas d'Ángel Hernández (@angelhernandezbiz), que ha compartit el seu testimoni a través del seu compte a TikTok. Tal com exposa l'afectat, van arribar a estafar-li 225 euros.

Segons relata, va vendre la roba per valor de 225 euros a un usuari holandès a través de Vinted. Tot i això, quan el comprador va rebre el paquet, aquest no coincidia amb el que el jove havia enviat. I en lloc de la roba, a l'interior de la caixa hi havia un tauler d'escacs.

Després de denunciar la situació, la plataforma va donar la raó al comprador

Hernández es va posar en contacte amb la plataforma per informar de la situació. No obstant això, des de Vinted van donar la raó al comprador, el qual es va quedar amb les peces i amb els diners que el 'tiktoker' va haver de reemborsar-li.

Al mateix vídeo, el jove ha advertit als usuaris de la importància de deixar registrats tots els passos abans d'enviar una comanda. «Quan aneu a fer un enviament assegureu-vos de fer fotos a l'embalatge, tant de l'etiqueta, com de la caixa i de la peça de dins», recomana Hernández.

Així mateix, el jove 'tiktoker' recomana no enviar mai aquestes fotos al comprador, encara que aquest les demani, ja que això pot ser contraproduent per al venedor.