Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'arribada dels Reis d'Orient a Reus

Alerten de mínimes de 0° a Catalunya durant la Cavalcada de Reis d'aquesta tarda

Les temperatures poden arribar a valors negatius en algunes zones del territori

Arriba la nit més màgica de l'any a Catalunya. Els Reis arribaran aquesta tarda per terra, mar o aire i caldrà que vinguin abrigats per desfilar pels carrers de pobles i ciutats. Les temperatures a Catalunya patiran una davallada important que posaran punt final a aquests dies de clima primaveral.

Serà l'única novetat en els dies que venen, fins que arribi la pluja de cara a la setmana vinent. També arribarà una onada d'aire fred que baixarà els termòmetres amb valors habituals pel mes de gener. Però, ara per ara, ens hem de centrar en aquesta tarda.

Cel serè, temperatures baixes i visibilitat excel·lent

Aquesta tarda podrem anar al carrer amb total tranquil·litat, ja que no s'espera precipitació en cap punt del territori. D'igual manera, el cel estarà serè, tot i que hi haurà estrats de núvols baixos a Ponent i al nord de la vall de l'Ebre. Aquests seran més reduïts al centre del dia i més extensos al final de la jornada.

La principal novetat, les temperatures. Unes màximes que oscil·laran entre els valors dels darrers dies, amb excepció de punts de Ponent, on baixarà lleugerament. Els valors mínims sí que es quedaran per sota dels zero graus en diverses zones de Catalunya. Localitats del Pirineu, Prepirineu, comarques de ponent i els municipis propers amb l'Aragó, trèieu una bona jaqueta.

Pel que fa al vent, bufarà de component oest, amb domini del sud-oest al litoral amb ràfegues fluixes i cops moderats. Al final del dia es reduirà i quedarà un vent fluix amb el predomini del terral al litoral. La visibilitat serà entre bona i excel·lent en general. Malgrat tot, hi haurà bancs de boira i boirina fins a migdia a Ponent i a la vall de l'Ebre.

Cap de setmana sense molts canvis

Pel que fa al cap de setmana no hi haurà grans novetats. Sol, bancs de boira a la Depressió Central i temperatures suaus, per aquest cap de setmana de Reis. Així doncs, petits i grans podran gaudir dels seus regals a l'aire lliure.

De cara a la setmana que ve, s'espera que un front fred baixi les temperatures encara una mica més, també arribarà alguns núvols que descarregaran en les zones de muntanya i província de Lleida. Ara per ara toca xalar de la tarda en el dia més màgic de l'any.