Alerten d'un nou mètode de robatoris en cotxes a Espanya

Els atracadors actuen a prop de les escoles amb inhibidors de freqüència que desactiven el tancament a distància

Els lladres cada vegada utilitzen mètodes més sofisticats per a robar, i cal anar amb molt de compte. La policia ha advertit d'un nou sistema que ha utilitzat una parella d'atracadors a Barcelona: accedir al vehicle amb un inhibidor de freqüència, extreure un joc de claus del domicili del conductor i entrar-hi a robar. Aquest mètode també s'ha utilitzat a Madrid i a Cantàbria.

Els mossos d'esquadra han detingut una parella que utilitzava aquest mètode tan sofisticat per a robar a les cases. Els detinguts, una parella de colombians de 49 i 60 anys, han ingressat a la presó després de declarar davant del jutge. Se'ls acusa d'aquest robatori, però no es descarta que estiguin implicats en altres delictes de la mateixa naturalesa. Els detinguts es disfressaven com si fossin una senyora gran i el seu acompanyant, per no aixecar sospites.

Segons la investigació policial duta a terme, el 5 de febrer a les 9 del matí, la víctima va aparcar el cotxe per a acompanyar el seu fill a l'escola. Al tornar, va veure que el vehicle estava obert i que li havien robat algunes pertinences.

Els atracadors havien utilitzat un inhibidor de freqüència per a evitar que el cotxe quedés tancat. Així, van poder accedir a l'interior del vehicle sense aixecar sospites mentre el propietari del mateix deixava el seu fill a l'escola. Dins hi van trobar el telèfon mòbil, les claus del domicili i la documentació personal. Amb la documentació van poder saber on vivia l'home i amb les claus van poder entrar al pis sense forçar el pany.

Ja havien utilitzat aquest mètode

L'home va denunciar els fets i la policia va obrir una investigació per a localitzar els autors del fet delictiu. Comptaven amb diversos testimonis que asseguraven haver vist una dona d'edat avançada, caminant amb un bastó, acompanyada d'un home. Els delinqüents van ser detinguts el 13 de maig, després que els investigadors els identifiquessin gràcies a les càmeres de seguretat de la finca. Es donava la circumstància que la policia ja coneixia els delinqüents, que havien utilitzat el mateix mètode en ocasions anteriors.

L'operació va donar resultat i els dos lladres van ser detinguts. Es van efectuar dues entrades i registres als seus domicilis i es va intervenir la roba amb la qual es disfressaven. A més, es van trobar diversos jocs de claus. Els investigadors treballen amb la hipòtesi que els detinguts actuaven utilitzant sempre inhibidors de freqüència per a entrar als cotxes i, en cas d'aconseguir les claus, entrar als domicilis.

Consells per a evitar robatoris a vehicles

Els Mossos d'Esquadra adverteixen dels sofisticats mètodes dels lladres per a robar en cotxes i entrar a domicilis i donen consells de seguretat per a prevenir robatoris a l'interior de vehicles. «Encara que només sigui un moment, si heu d'aparcar el vehicle al carrer o en un pàrquing públic o privat, mai deixeu les claus posades, no deixeu objectes de valor a la vista, comproveu que el vehicle quedi ben tancat i connecteu l'alarma».

Els atracadors professionals poden entrar als cotxes en qüestió de segons, així que cal prendre totes les precaucions per a evitar que passi. «Recordeu que el cotxe no és una caixa forta», finalitza el comunicat de l'àrea de comunicació dels Mossos d'Esquadra.

 

Avís de la Policia Nacional

El de Barcelona no és un cas aïllat, i el Cos Nacional de Policia (CNP) també ha llançat un avís sobre el nou mètode de robatori a vehicles amb inhibidors de freqüència. «El consell és que els ciutadans prenguin precaucions addicionals si deixen el cotxe estacionat en un lloc públic», diu la policia. Encara que de moment només han rebut denúncies a Madrid, no descarten que es pugui estar utilitzant el mateix mètode a Cantàbria.

Aquest nou mètode per a accedir a l'interior dels vehicles s'està duent a terme sobretot a prop de centres escolars. Els delinqüents aprofiten la confusió que es genera a l'entrada i sortida a les escoles per a dur a terme els robatoris. Utilitzen inhibidors de freqüència en les zones d'estacionament, de manera que quan el propietari del vehicle acciona el tancament a distància, aquest no s'activa i el vehicle queda obert. El més habitual és que situïn els inhibidors en papereres, jardineres o llocs propers als cotxes on es puguin camuflar.


Comentaris

envia el comentari