Imatge d'arxiu de l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido

Àlex Garrido decideix continuar com alcalde de Manlleu

Assegura que la gran quantitat de mostres de suport que ha rebut han fet que reconsiderés la decisió de plegar

L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, s'ha fet enrere i, finalment, no dimitirà després que, divendres passat, circulés a les xarxes socials un vídeo seu d'aquest estiu on se'l veia begut en un bar. En un comunicat, Garrido agraeix el gran suport rebut des que es van publicar les imatges i assegura que «la mobilització, a tots els nivells, ha estat tan gran com inesperada».

Davant d'això, i després d'uns dies de retir a Montserrat, ha decidit «reconsiderar» la decisió d'abandonar l'alcaldia i anuncia que manté i referma el seu compromís amb la ciutadania de Manlleu i exhaurirà el mandat. També explica que al proper ple portarà una proposta per abordar al conjunt del país sobre «l'exemplaritat dels representats polítics i els límits entre la vida pública i privada».

Cal recordar que el passat divendres, immediatament després de la divulgació de les imatges on se'l veia begut en un bar, l'alcalde va anunciar que deixava el càrrec. Només conèixer la notícia, es van multiplicar les mostres de suport per part de molts ciutadans que no veien correcte que plegués per aquest motiu i, dilluns mateix, uns 500 veïns es van concentrar a les portes del consistori per donar-li suport. Aquesta setmana, però, ha decidit reflexionar sobre els fets en una estada a Montserrat i finalment ha decidit continuar. 

«La setmana més intensa de la meva vida»

A través d'un comunicat, Garrido assegura que aquesta ha estat la «setmana més intensa» de la seva vida i ha relatat que ha estat sotmès a un grau d'atenció que «mai hauria imaginat ni, encara menys, desitjat». Davant de la gran quantitat de mostres de suport rebudes, el batlle explica que ha decidit «reconsiderar» la seva decisió d'abandonar l'alcaldia.

«He decidit mantenir i refermar el meu compromís amb la ciutadania de Manlleu, aquí em dec, i exhaurir el mandat que se'm va encomanar ara fa un any i mig per desplegar el projecte republicà per la ciutat que m'estimo», apunta al comunicat. Quan acabi el mandat, assegura, «no tornaré a encapçalar cap candidatura, tal com sempre he defensat».

Però fins que arribi el final del mandat, l'alcalde del municipi osonenc diu que reprèn «amb més empenta que mai» la tasca de fer de Manlleu «una ciutat millor cada dia, encara més en aquesta situació social i sanitària crítica que enfrontem». «Ho farem allunyats del focus mediàtic, com sempre fins ara», assenyala.

Els límits entre la vida pública i la vida privada dels representants polítics

Garrido explica que la situació personal que ha viscut «ha fet emergir un debat llargament ajornat a casa nostra sobre l'exemplaritat dels representants polítics i els límits entre la nostra vida pública i la vida privada». «Avui he estat jo qui s'ha trobat al centre de la polèmica involuntària, però tancar aquest debat en fals farà que molts altres s'hi puguin veure abocats en un futur», afegeix.

Per tot plegat, assegura, «cal impedir que persones amb talent evitin posar-lo al servei dels seus conciutadans com a càrrecs electes per por d'un risc que aquesta setmana s'ha fet ben evident». En aquest sentit, ha anunciat que portarà al proper ple de Manlleu una proposta «al conjunt del país» per acollir una jornada de reflexió col·lectiva «de primer nivell» per abordar aquest debat.