Alfred Rodríguez Picó

Alfred Rodríguez Picó i la veritat de la seva marxa de TV3: Mobbing, rumors i col·lapse

El meteoròleg ha volgut callat qualsevol rumor i ha desvelat quin ha estat el veritable motiu del seu adeu a la cadena

A Catalunya, els homes i les dones del temps sempre han estat molt importants. Tant és així que els meteoròlegs de TV3 s'han caracteritzat per ser persones molt conegudes en el món de la televisió, tenint molta repercussió en aquesta. Un d'ells és un dels meteoròlegs més populars del territori català, Alfred Rodríguez Picó, que va acomiadar-se definitivament de la cadena l'any 2002.

Des d'aquell moment, van córrer infinitat de rumors sobre el motiu de la seva marxa, és per això que Picó, en una entrevista realitzada al programa 8maníacs dels diumenges a 8tv, ha volgut apagar qualsevol rumor i dir d'una vegada per totes el veritable motiu del seu adeu a TV3.

«Es va arribar a dir que jo tenia la sida»

Actualment, Picó té 63 anys i viu amb el seu marit Jose. A més, segueix dedicant-se a fer meteorologia als mitjans, a betevé i a La Xarxa i amb la seva empresa Taiko Meteorologia. Després de gairebé 20 anys sense fer-ho, el meteoròleg ha volgut dir la veritat sobre la seva marxa de la cadena.

Segons ha explicat Picó al programa 8maníacs, treballava alhora a TV3, Catalunya Ràdio i La Vanguardia i per això «vaig col·lapsar. La meva vida no podia continuar així». El meteoròleg ha dit que va marxar de TV3 perquè estava cansat «no tenia gràcia, i es va dir que jo tenia la sida o que m'havia atropellat un camió o que marxava a Telecinco».

Rodríguez Picó va patir una pressió molt forta, fins a tal punt de veure's obligat a fer un reportatge a la revista Lecturas «en vestit de bany per demostrar que no tenia el VIH». A més, va patir un episodi homòfob: «Un dia al metro uns caps rapats em van cridar 'Eh eres el hombre del tiempo, maricón'».

Pressió dins i fora de la cadena

El meteoròleg va passar per moments de sobrecàrrega de feina, però aquest no va ser l'únic motiu per marxar de TV3

«Les comarques del Ripollès i la Cerdanya en van declarar l'any 93 persona non grata perquè vaig predir una nevada per diumenge i va arribar dilluns», ha confessat Picó, declarant que també va patir pressió tant dins com fora de la cadena.

L'ex de TV3 ha assegurat a l'entrevista a 8maníacs que va necessitar ajuda psicològica perquè «a dins de TV3 en van fer un mobbing molt potent i jo no entenia res».

Picó ja ha fugit de tota aquesta pressió i ara viu plàcidament fent el que més li agrada.