Imagen de un combinado a base de tónica y ginebra acompañado por un limón

Alerta màxima per Nadal: Madrid ja s'ha quedat sense ginebra

Segons els bars de la capital espanyola, «fins al febrer o març no hi haurà Seagram's»

Nadal és sinònim d'alegria, bones menjades i llargues sobretaules; és aquí quan es produeix la màgia. El fet d'estar amb la família i obrir un bon licor, servir aquells clàssics gintònics que amenitzen les nits més boniques de l'any. Però aquest any, la tradició es pot torçar. 

Si l'any passat la pandèmia va suposar un Nadal estrany, sembla que ara també hi repercutirà d'alguna manera. Podria ser que, durant aquelles dates, hi hagi manca de licors i begudes alcohòliques. És el cas de la ginebra, que patirà una greu davallada en l'estoc del mercat.

Seagram's, una de les marques més populars, ja ho ha anunciat. Es tracta d'una de les millors ginebres amb relació a la qualitat i el preu del mercat, ja que la unitat de 700 ml surt a 14,29 €. Per tant, no pot faltar a les sobretaules i discoteques.

Sense anar més lluny, és la ginebra més venuda als Estats Units. Un fet que repercuteix favorablement per la marca a tot el món.

Imatge promocional de la beguda Seagram's
Seagram's és una de les marques que ja ha esgotat les existències | Seagram's

Malgrat tot, per molt desig i empeny que hi posem, sembla que aquest any no hi haurà Seagram's per Nadal.

«Fins al febrer o març no hi haurà Seagram's»

És la demolidora frase que ho resumeix tot. En declaracions recollides per 'El Español', un hostaler explica que, segons les distribuïdores, queden «poques gotes» de Seagram's a Espanya.

«Fins al febrer o al març no hi haurà Seagram's, em diuen els distribuïdors. Estàvem avisats i per això n'hem guardat molt», explica l'encarregat del bar madrileny Tacos Don Manolito.

«Anem tirant amb allò que tenim, però es va acabant», explica el gerent d'un bar que, al capdavall, és un privilegiat. Bàsicament, és un dels pocs que encara conserva unitats de Seagram's a la capital espanyola.

Diverses taules d´una terrassa d´un bar ocupades
El gintònic és una de les begudes més demandades a les terrasses | María José López / Europa Press

Però… Només Seagram's?

La resposta torna a no ser agradable. S'apropa una època dolenta per als amants dels destil·lats, ja que si la capital es queda sense existències, també ho fa la resta del país.

De fet, el gerent d'un altre bar, el Campanoli, a el Chamberí, lamenta que no té Seagram's, ni Beefeater o Absolut Vodka. Per això, el problema va més enllà. És el peix que es mossega la cua: quan la pandèmia va fregar límits insospitats, les fàbriques van haver de parar la seva producció o, com a mínim, rebaixar-la.

L'hostaleria estava tancada, la gent no sortia i l'oferta va superar amb escreix la demanda. Els clàssics combinats de nit van passar a un segon pla, però la reobertura va arribar amb força i ha pogut amb tot.

La demanda es va disparar: els bars volien més existències que mai i els particulars també. Però la resposta al problema és simple: no hi ha pa per a tothom.

«Encara queda molt camí per recuperar els nivells de consum d'abans de la pandèmia, cosa que en cap cas s'entreveu assolir fins al 2023», expliquen des de la Federació Espanyola d'Espirituosos.

Aquest Nadal, doncs, qui no té tall rosega els ossos!

EL VÍDEO DEL DIA