Avui ens hem fet ressò d'un forat negre que ha aparegut al mig del mar que s'ha detectat gràcies a una imatge de satèlit presa amb l'eina Google Maps. I és que, recentment, una fotografia de l'oceà Pacífic que ha sigut publicada a la xarxa social Reddit s'ha fet viral i ha desencadenat nombroses especulacions.
La imatge s'ha publicat sense coordenades, i alguns usuaris s'han aventurat a dir que semblava un «forat negre». Després, gràcies a l'exhaustiva investigació d'altres usuaris que n'han identificat la localització en un mapa, s'ha sabut que només és un «efecte òptic».
Això sí, el debat a les xarxes ha sigut imparable i ha generat centenars de teories sobre aquest tema, cada una més estranya que l'anterior. I és que la perifèria del suposat forat negre està emmarcada per una part de color blanc que, pel que sembla, és l'espuma de l'aigua del mar que és «empassada" pel forat en qüestió.
Les teories més surrealistes sobre el misteriós forat negre
Hi ha qui afirma que és un «forat negre oceànic», mentre que altra gent exposa que podria ser un volcà subterrani, les roques negres del qual fan que tingui aquest color.
«Òbviament, és l'entrada a la Terra buida», va publicar un usuari a Reddit fent referència a la teoria que al nostre planeta hi ha civilitzacions subterrànies.
Una altra teoria defensa que es tracta d'una llacuna al centre d'una illa, i una altra afirma que és el triangle de les Bermudes.
Per si això no fos prou, altres persones assenyalen que la foscor de la suposada illa està provocada per la distorsió que Google aplica quan no et vol ensenyar alguna cosa.
Es tracta de l'illa de Vostok (Kiribati)
El cas és que el misteri s'ha acabat resolent gràcies a un internauta que és una imatge de satèl·lit mal feta d'una illa del Pacífic. Aquest atol rep el nom d'illa de Vostok i pertany a l'arxipèlag que compon l'estat de Kiribati. Està situat al Pacífic Central i forma part d'Oceania.
Aquesta illa té unes dimensions de 0,3 quilòmetres quadrats, està deshabitada i s'ubica a uns 640 quilòmetres de l'illa de Tahití. Això sí, és una reserva natural des del 1979 per posseir la millor mostra de flora indígena intacta de les illes que té al voltant.
A més, alberga diverses espècies d'aus tropicals, rèptils, rates, crancs i tortugues marines que visiten la platja cada cert temps.
Segons el portal 'IFLScience', a l'illa de Vostok creixen pisònies, uns arbres que arriben als trenta metres d'alçada i que solen créixer molt enganxats els uns als altres. Així doncs, la taca negra que s'observa serien les copes dels arbres enganxades entre elles, que provoquen aquest efecte òptic de forat.
El 1820, l'explorador rus Fabian Gottlieb von Bellingshausen va descobrir l'illa de Vostok, que està protegida com un santuari que acull grans colònies d'aus marines.
Un dels usuaris que va trobar aquesta illa escriu que no hi ha dades que demostrin que hagi estat colonitzada per humans. «Fins i tot als polinesis els va passar per alt», va dir molt sorprès.
Les illes de Kiribati han cobrat interès dins de la comunitat científica
Pel que sembla, els britànics van explotar Vostok per a extreure'n copra, que és la polpa seca del coco. I els científics nord-americans van estudiar de reüll la fauna i la flora d'aquesta illa.
Les illes de Kiribati han generat un gran interès dins de la comunitat científica que investiga el canvi climàtic. Es creu que serà el primer país del món que desapareixerà a mesura que pugi el nivell del mar. Això passa a causa de l'escalfament global, que està fonent les glaceres des de fa diverses dècades.