Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un tirador de cervesa d'Estrella Damm

Novetats sobre l'atac informàtic a Damm que afecta la producció de cervesa

L'activitat es va recuperant progressivament

La fàbrica principal de Damm ubicada en el Prat de Llobregat ha reprès la producció  durant el migdia d'aquest divendres 12 de novembre després de patir un atac informàtic des de la matinada del dia 10 de novembre, que va obligar la companyia a paralitzar  tota l'activitat.

Dins de les instal·lacions del Prat es produeixen marques  com Estrella Damm, Voll-Damm, Malquerida i les seves variants sense alcohol.

Retorn a l'activitat

En declaracions a l'ACN, l'empresa ha confirmat que ha reprès les tasques de producció i envasat, tot i que de forma progressiva, perquè encara es desconeix quan serà el moment de retornar la productivitat al 100%.

No obstant això, la fàbrica ha assegurat que el subministrament està totalment garantit  a causa de l'estoc que ha quedat acumulat al llarg del temps.

L'atac informàtic, pendent a resoldre

Pel que fa al ciberatac, la companyia informa que la incidència informàtica continua sense estar resolta, tot i que no ha donat més detalls al respecte.

Tot apunta al fet que l'empresa va ser víctima d'un ransomware, que consisteix a encriptar els arxius informàtics amb l'objectiu de frenar tota l'activitat, i és allà quan els ciberdelinqüents demanen un rescat a canvi de la recuperació d'aquesta documentació.