Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Almenys 11 morts i 100 ferits en un fort terratrèmol a Haití

El sisme, que ha afectat sobretot el nord-oest de l’illa, ha estat de 5,9 graus i ha sacsejat un país molt castigat pels desastres naturals
Primeres imatges de la població després del terratrèmol
Primeres imatges de la població després del terratrèmol | Jovenel Moise

 

Almenys 11 persones han mort i 100 més han quedat ferides aquest diumenge en un fort terratrèmol a Haití. El sisme ha estat de 5,9 graus a l’escala de Richter i ha afectat principalment al nord-oest de l’illa, on es troba la ciutat de Port-de-Paix. De fet, l’epicentre del terratrèmol s’ha situat a tan sols 20 quilòmetres d’aquesta localitat.

Segons dades del Servei Geològic dels Estats Units (USGS), El sisme s’ha situat a tan sols uns 11 quilòmetres de profunditat. A més, Protecció Civil del país americà ha informat que la forta tremolor ha provocat l’esfondrament de diversos edificis i n’ha malmès molts altres. El terratrèmol també s’ha notat al país veí de República Dominicana, on no consten danys personals.

En aquest sentit, el president d’Haití, Jovenel Moise, ha enviat un missatge a la població a través del seu compte de Twitter fent una crida a la calma i anunciant que els serveis d’emergència ja estan a la zona aportant ajuda als afectats.

Es dona la circumstància que aquesta és una de les zones més pobres d’un país ja de per sí amb molts problemes econòmics. El terratrèmol també s’ha notat a la capital del país, a Port-au-Prince, però amb menor magnitud.

Haití, un país molt castigat pels desastres naturals

El terratrèmol del 2010 va causar més de 300.000 morts a Haití
El terratrèmol del 2010 va causar més de 300.000 morts a Haití | Arxiu

 

No és ni molt menys la primera vegada que Haití pateix un desastre natural aquests darrers anys. Aquest país, molt pobre a nivell econòmic, ha vist com, darrerament, terratrèmols i huracans han destruït zones extenses de l’estat causant milers de morts des de fa força temps. 

Sense anar més lluny, l’any 2010 va tenir lloc un fort terratrèmol amb una intensitat de 7 graus a l’escala de Richter amb epicentre molt a prop de la capital, Port-au-Prince, que va quedar destruïda amb una terrible xifra de més de 300.000 persones mortes.