URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

URGENT

👉 Catalunya avançarà al tram 2 de la desescalada i aixecarà més restriccions dilluns

L'animal que podria tenir la clau per acabar amb el coronavirus

Compta amb un sistema immunològic insòlit que pot ser molt important a l’hora de desenvolupar anticossos contra la malaltia

Imatge d'un grup d'alpaques
Les alpaques compten amb un sistema immunològic que podria ser clau contra el coronavirus | Arxiu

Els experts apunten al fet que la pandèmia del coronavirus hauria començat en els ratpenats, però sembla que també podria acabar-se a través dels animals. I és que l'equip del Laboratori de Biotecnologia Mèdica de la Universitat Austral de Xile treballa amb alpaques per tal de trobar una vacuna a través d'aquest animal que neutralitzi el virus.

Segons els investigadors, aquests animals compten amb un excepcional sistema immunològic que podria ser capaç de generar anticossos contra el coronavirus. La majoria dels anticossos de les alpaques són molt simples, ja que es generen a partir d'un sol gen i això permet que, amb una sola mostra de sang, es puguin obtenir els gens que produeixen anticossos, que es mostren molt ben separats en les observacions a través del microscopi.

Entre ells també es podrien trobar els anticossos del coronavirus. Si això funcionés, es podrien arribar a desenvolupar a gran escala i produir-los de forma il·limitada, afirmen els experts. En definitiva, es podria generar una vacuna efectiva per als humans gràcies a aquests animals. No obstant, la investigació encara es troba en una fase inicial.

Com es desenvolupa l'estudi

L'equip de la Universitat Austral de Xile desenvolupa el treball gràcies a l’ús d’una tecnologia que utilitza el Celldiscoverer 7, un dels microscopis més avançats que existeixen. Això permetrà localitzar de forma automàtica i més ràpida els anticossos aïllats en les extraccions de les alpaques.

En aquest sentit, els investigadors ja han fet grans avenços en el camp, amb la identificació d'anticossos que han immunitzat a diversos exemplars d'alpaques contra el procés inicial del coronavirus. Això obre la porta a generar en un futur un antiviral que podria ser inhalat o injectat pels éssers humans amb la malaltia. No obstant, encara queden diverses fases per corroborar aquests extrems.


Comentaris

envia el comentari