Alguns dels trens Metropolis que fabrica Alstom a la planta de Santa Perpètua de Mogoda

Alstom duplicarà la plantilla de la planta de Santa Perpètua per fabricar 152 trens

La multinacional francesa ha guanyat un concurs de Renfe per valor de 1.447 milions d'euros

Després de diversos anuncis de tancament de plantes o acomiadaments a Catalunya, aquest mes de març ha portat una bona notícia en la indústria catalana. L'empresa Alstom duplicarà la plantilla de la fàbrica que té a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) per poder atendre la demanda de 152 trens de gran capacitat per als serveis de Rodalies de Renfe, segons han confirmat fonts de la multinacional francesa.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Aquest increment de plantilla arribarà durant l'any 2022, segons ha confirmat un portaveu de la companyia al digital 'Crónica Global'. Alstom duplicarà la seva capacitat de producció, generant «més de 500 llocs de treball qualificats directes i el doble d'indirectes». Actualment hi treballen unes 700 persones de forma directa i unes 300 de forma indirecta.

El contracte que s'ha adjudicat Alstom forma part del paquet de 2.445 milions d'euros que Renfe ha licitat per comprar 211 trens i per mantenir-los durant 15 anys. La firma gala ha aconseguit la part més important de la licitació, de 1.447 MEUR. Stadler ha estat l'adjudicatària de la resta. Els 152 trens que ha aconseguit Alstom es construiran a Santa Perpètua.

Ampliació de les instal·lacions

Per tal de fer front a la comanda de Renfe, a banda de duplicar la plantilla de treballadors, Alstom també preveu ampliar les seves instal·lacions a la finca de 360.000 metres quadrats de la seva propietat a Santa Perpètua, de les quals actualment n'ocupa 65.000. La fàbrica també s'haurà d'adaptar a la nova producció.

L'adjudicació dels 152 trens nous assegura una garantia de feina per als cinc pròxims anys. Del total de combois que es fabricaran a la factoria del Vallès Occidental, una seixantena podrien ser per a les Rodalies de Catalunya.

UGT valora «molt positivament» l'anunci

El sindicat UGT Fica de Catalunya valora «molt positivament» que la planta de Santa Perpètua de Mogoda hagi estat l'escollida per la multinacional Alstom per construir 152 trens de gran capacitat per als serveis de Rodalies de Renfe. Pel sindicat, l'adjudicació, que permetrà duplicar la plantilla de la planta, és l'exemple de la necessària aposta per una indústria «potent, sòlida i de futur». «En un entorn castigat pel tancament de plantes com les de Nissan, Continental, General Cable o ET Connectivity, notícies com aquesta, que vénen acompanyades d'injeccions econòmiques i d'ocupació futura, no poden ser més positives», afegeix en un comunicat.

UGT destaca també que l'adjudicació d'aquest contracte a la planta de Santa Perpètua «és la constatació que el treball ben fet, elaborat per treballadores i treballadors d'alta qualificació com els que té la planta acaben donant els seus fruits». A més, des del sindicat recorden que el contracte no només donarà ocupació a la mateixa planta, sinó que també ho farà en les múltiples empreses que treballen directament lligades a la planta d’Alstom a Santa Perpètua.