Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Marxa lenta de taxistes de Barcelona contra la tornada d'Uber el 18 de març de 2021

Primeres mobilitzacions massives dels taxistes contra la tornada d'Uber a Barcelona

Élite Taxi assegura que Uber «incompleix la normativa i les tarifes pactades»
Marxa lenta de taxistes de Barcelona contra la tornada d'Uber el 18 de març de 2021
Élite Taxi assegura que Uber «incompleix la normativa i les tarifes pactades»| Twitter | @Elite_TaxiBcn


Els taxistes de Barcelona s'han mobilitzat aquest dijous en contra de la tornada d'Uber a la ciutat, que consideren «il·legal». La marxa lenta, convocada per Élite Taxi, ha començat a les 10.00 hores del matí amb la concentració de més de 120 taxis a l'avinguda Maria Cristina, que ja provoca problemes en el trànsit habitual, afectant concretament les línies 13, 23 i 150 d'autobús, que es desvien de la seva ruta habitual. TMB ha informat que, de moment, quedaven anul·lades les parades 393, 943 i 3248. Els taxistes, després de passar per Gran Via i per la seu de la patronal de Foment del Treball, acabaran la manifestació davant del Parlament de Catalunya

L'aplicació d'Uber opera de nou a la ciutat des de dimarts passat, quan va posar en marxa una aplicació amb la qual es poden contractar taxis i va assegurar que ja compta amb 350 taxistes inscrits. No obstant això, el portaveu d'Élite Taxi Barcelona, Tito Álvarez, ha explicat aquest dijous que l'organització ha realitzat 1.500 peticions de trajecte des del dimarts i cap ha estat acceptada, per la qual cosa ha qualificat els professionals que s'han inscrit segons Uber a la plataforma de «taxistes invisibles».

Entre altres coses, Élite Taxi reclama que Uber ha de complir amb l'obligació per part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) d'operar amb una tarifa de preu tancat. També acusen la multinacional d'eludir impostos i la denuncien per abusar de les dades dels usuaris i de fer ús d'una estratègia de 'dumping', és a dir, de vendre un servei per sota del seu preu de cost. Segons Élite Taxi, a més, Uber empitjora la mobilitat a la ciutat comtal.

«Són uns traïdors i els denunciarem»

«Uber torna il·legalment a Barcelona per tercera vegada», recalcava Álvarez just abans de l'inici de l'assemblea del passat dimarts a la plaça Joan Peiró, amb la presència de més de 200 taxistes. «Sempre diuen que venen de la mà de les administracions i que abans s'havien equivocat. Però en realitat entren fent les coses malament i rient-se de les institucions», etzibava el portaveu d'Élite Taxi, assegurant que Uber «incompleix la normativa i les tarifes pactades» per les altres 16 aplicacions de taxi a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. «Els usuaris amb Uber no tenen garantit el preu regulat, ja que l'aplicació no té els mateixos algoritmes i tampoc poden pactar un preu tancat amb la tarifa 3», avisava Álvarez.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]«En definitiva, Uber està operant avui al marge de la llei», reiterava el portaveu d'Élite Taxi, esperant un posicionament clar de l'Institut Metropolità del Taxi (IMET). «No pot ser que una empresa vingui a desvirtuar un servei públic», assenyalava Álvarez, comentant també que la manifestació d'aquest dijous només seria el principi d'un seguit de mobilitzacions contra Uber. «Encara que finalment compleixin la llei, nosaltres estarem en contra d'ells. No és qüestió de protegir les nostres famílies, sinó que estem protegint els usuaris d'una multinacional que precaritza, s'emporta els impostos fora del país i estafa», afegia el portaveu d'Élite Taxi.


«Que Uber se'n vagi o aquí no hi haurà pau»

«Que Uber se'n vagi o aquí no hi haurà pau», amenaçava dimarts Álvarez, posant en dubte que la companyia nord-americana tingui ja una flota de 350 taxis operativa a la capital catalana. «Des de les 8 del matí hem fet més de 600 sol·licituds amb l'app d'Uber i no ha vingut cap taxi», reconeixia el portaveu d'Élite Taxi. «Només n'hem vist un a la pantalla, a Diagonal Mar amb Rambla Prim. Deuen ser com les cuines fantasma, els hi podem dir taxis fantasma», ironitzava Álvarez, revelant que prop d'un miler de taxistes de la seva associació ja s'han baixat l'app d'Uber per poder denunciar els taxistes que treballin per a l'aplicació.

«Sol·licitarem els taxis, farem el servei i demanarem la factura per denunciar-lo a l'IMET. Es tracta d'una falta molt greu amb 2.000 euros de multa i retirada de llicència», advertia el portaveu d'Élixe Taxi. «Que cada taxista sigui conseqüent amb els seus actes. I ja els dic ara que Uber no es farà càrrec de les multes i els deixarà tirats», finalitzava Tito Álvarez.