Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Circulació per una de les rondes de Barcelona.

L'Alt Penedès i el Garraf tornen a integrar-se a la regió de Barcelona

El canvi es fa per recuperar la mobilitat entre aquestes comarques i la resta de la regió metropolitana
Circulació per una de les rondes de Barcelona.
La mobilitat de la regió de Barcelona s'amplia a l'Alt Penedès i el Garraf. | ACN

L'Alt Penedès i el Garraf  tornen a integrar-se, des d'aquesta mitjanit, a la regió sanitària de Barcelona i l'àrea metropolitana. D'aquesta forma, la mobilitat s'amplia a aquestes dues comarques, els habitants de les quals també es podran desplaçar a la resta de la regió i rebre mobilitat procedent de tota l'àrea metropolitana i la ciutat de Barcelona. Es reajusta així la regió barcelonina, que va quedar segregada quan l'Alt Penedès i el Garraf van saltar de fases una setmana abans que la resta del territori per la baixa taxa de coronavirus. Ara, doncs, es posa punt final a l'excepció per tal d'ampliar la mobilitat.

La regió de Barcelona, i també Lleida, en fase 2

Amb l'entrada a la fase 2 de  Barcelona i Lleida es podrà gaudir d'un cert relaxament en les restriccions, com pot ser l'eliminació de les franges horàries —amb excepció de 10 a 12 hores i de 19 a 20 hores, que continuen reservades per a gent gran—, o la possibilitat de fer reunions de fins a 15 persones. També es permet obrir l'interior de bars i restaurants al 40% de l'aforament —amb excepció de les barres—, casaments amb 100 persones com a màxim a l'aire lliure i 50 en espais tancats i visites a monuments i sales d'exposicions. Aquest dilluns els territoris que entrin a la fase 2 també podran reobrir els centres comercials amb el 30% d'aforament a zones comunes i el 40% a botigues.

A més, s'autoritza a banyar-se en piscines i platges. En el cas de les piscines es permet, ara sí, el seu ús recreatiu, també amb un 30% de l'aforament com a màxim. Pel que fa a les platges, el Govern ha recomanat als ajuntaments que limitin el temps d'estada a les més concorregudes, així com dividir-la per sectors per poder controlar millor l'aforament.